Jo Strømgren

VIRUSET

Kjøp billett
Søn 5. nov 19:00 - 20:00* Store sal Kjøp
* estimert sluttidspunkt

Priser:

(inkl. avgift)
Voksen 370,-
Student 175,-

Gavekort

VIRUSET er en skrullete etyde over populærkulturens framtidsvisjoner. Vi befinner oss i nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En androide hyres inn til et farefullt oppdrag, men det viser seg snart at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje, samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.

JO STRØMGREN KOMPANI har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala danseforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Utøverne i VIRUSET kommuniserer med uforståelig tale. For de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt.

”De beveger seg som en kropp, men smyger seg rundt, over og under hverandre, men forblir en helhet. De tre får Vaz visuelt til å flyte i rommet. Hun er i en slags form for koma hvor de flytter henne mellom seg uten at hun berører gulvet, en helt nydelig sekvens.” Aftenposten

Gavekort

Relaterte forestillinger