Maisky spiller Dvořák

Trondheim Symfoniorkester med Han-Na Chang

Kjøp billett
Fre 21. apr 19:30 - 21:30* Store sal Kjøp
* estimert sluttidspunkt

Priser:

(inkl. avgift)
Voksen 350,-
Honnør 320,-
Student 120,-

Gavekort

TSOs sjefdirigent fra neste sesong, Han-Na Chang var i starten en internasjonalt renommert cellosolist, og tidligere elev hos den verdenskjente israelske cellisten Mischa Maiksy. Nå har hun fått denne fantastisk fine cellisten og nestoren til Trondheim. Han er født i 1948 i Riga, og begynte studiene sine med Mstislav Rostropovitsj. Maiksy har gitt konserter på alle kontinenter med ledende orkestre og dirigenter, foruten kammermusikk med mange berømtheter på den klassiske stjernehimmelen.

Dvořáks ettertenksomme og uttrykksfulle cellokonsert er en publikumsfavoritt med sine mange sangbare temaer. Brahms beundret hans Cellokonsert så høyt at han ønsket han hadde skrevet den selv. Og han var ikke alene om å beundre dette verket, Dvoráks mest populære sammen med symfonien Fra den nye verden. 

Våren 1901 oppholdt Sibelius seg på den italienske vestkysten, og det var der han påbegynte sin andre symfoni. Det er kraftfull musikk i europeisk ånd, i en slags blanding av finsk nasjonalfølelse og italiensk varme. Her finnes både det dramatiske og det lyriske. Symfonien kan kanskje best beskrives som et janusansikt med klare elementer som peker bakover i tid samtidig som den bryter ut av tradisjonen og fremstår med nyskapningens energiske uttrykkskraft. Symfoniens popularitet nådde raskt langt utenfor landets grenser og er den mest populære av Sibelius' symfonier.

 

«Maisky owns the heroic character of the work to such an extent that the first solo entry comes across as an extension of himself, played with great resolution, punching out the sforzando spread chords with no loss of tone quality.» 

– The Strad om Dvořáks cellokonsert

 

Dirigent  Han-Na Chang 
Solist  Mischa Maisky, cello
Dvořák Cellokonsert
Sibelius Symfoni nr. 2

Ansvarlig arrangør: Trondheim Symfoniorkester

Gavekort

Relaterte forestillinger

 • Klassisk/dans

  Franske favoritter

  Trondheim Symfoniorkester med Han-Na Chang

 • Familie/ungdom|Klassisk/dans

  Supertorsdag med TSO

  Trondheim Symfoniorkester med Fredrik Burstedt

 • Klassisk/dans

  FRACTIONS

  En danseforestilling med 27 dansere

 • Klassisk/dans

  Urbański - Mahlers første

  Trondheim Symfoniorkester med Krzysztof Urbański

 • Klassisk/dans

  Opera hele landet

  Festaften

 • Klassisk/dans|Pop/rock

  Nordic Tenors

  Con Amore