Svanesjøen

St. Petersburg State Ballett

Utgått forestilling

Priser:

(inkl. avgift)
Voksen 620,-
Barn 415,-

Gavekort

Verdens mest berømte klassiske ballettforestilling kommer til Olavshallen for andre gang med Svanesjøen! Sist i 2012 med to utsolgte forestillinger. Musikk: Pjotr Illitsj Tsjajkovskij, Koreografi: Marius Petipa 

Forestillingen fremføres av det verdensberømte teateret St Petersburg State Ballett.

Saint Petersburg State Ballett kommer til Olavshallens store sal, Trondheim den 29. november 2015 med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere. Prima dancers 2015 blir Anna Voitin, Aleksander Voitin, Natalia Potehina og Ivan Sitnikov.

Svanesjøen

Svanesjøen kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse.

Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på den Rus- siske nasjonale teater, Mariinsky Terater i Saint Petersburg i 1895.

Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Saint Petersburg State Ballett

Saint Petersburg State Ballett er blant de mest kjente ballett teatrene som turnerer utenfor Russland i dag. Den forstillingen som kommer til Trondheim inngår i en 4 måneders turne som omfatter blant annet Sør-Amerika, Europa og Asia.

Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere scener i St Petersburg, blant annet på Eremitasje-teateret i Vinterpalasset og Palace teateret. Eremitasje-teateret var opprinnelig tsarens egen private ballettscene.

Teateret har som mål å bevare den historiske koreografien, den klassiske russiske ballettstilen og den klassiske arven fra Mariinsky teateret. Det er disse forestillingene som etablerte St Petersburg som verdens ballettsentrum på slutten av 1800-tallet. Typiske forestillinger fra den klassiske russiske balletten er Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose.

Teatret har hatt eller har tilknyttet verdenskjente stjerner som blant annet: Yury Adreev, Marat Shemiunov, Margarita Demjanok, Irina Perren, Anastasia Kolegova (Danset i mai 2009 på den nye Norske Opera som prima ballerina i Svanesjøen), Anastasia Volochkova, Natalia Potekhina, Maria Makarenko. 

Varighetca 2,5 t inkl pause

Gavekort

Relaterte forestillinger