Debussy La mer

Kjøp billett
ons. 9. mai19:30Store salKjøp

Priser:

85 - 380 ,-

Gavekort

  DirigentDuncan WardSolistGuy Braunstein, fiolin Edgar Moreau, celloPoulencSuite fra balletten Les BichesTsjaikovskijKlavertrio, arr. for fiolin, cello og orkesterDebussyLa mer  

Tsjaikovskijs store klavertrio får vi her i som en dobbeltkonsert for fiolin og cello med klaverstemmen arrangert for orkester. Det er i utgangspunktet et verk med store dimensjoner med røtter i russisk folkemusikk, og disse finner vi igjen som vakre, utbygde temaer og variasjoner. 
Debussys La mer maler havets flo og ebbe i tre musikalske skisser: havet fra morgengry til skumring, bølgenes lek og samtalen mellom vinden og havet. Debussys bruk av orkesteret er dypt originalt. Et ubestridelig mesterverk! 
Francis Poulenc lot seg inspirere av Watteaus maleri Le parc aux biches, da han skrev sin ballett til ensemblet Den russiske ballett i Paris. Lederen Djagilev falt pladask for musikken, og balletten Les Biches hadde premiere i januar 1924. Musikken er inspirert av både eldre og samtidige komponister, så vel som samtidens populærmusikk. Her finner vi referanser til tarantella og brasiliansk musikk, ragtime og masurka. 

Gavekort

Relaterte forestillinger