Sjostakovitsj' femte

Kjøp billett
tor. 23. nov.19:30 - 22:00*Store salKjøp
* estimert sluttidspunkt

Priser:

(inkl. avgift)
85 - 380 ,-

Gavekort

«Dette er ikke bare musikk, det er høyspenning i nervene», skrev en begeistret kritiker etter uroppførelsen av Sjostakovitsj’ femte symfoni.

  DirigentTung-Chieh ChuangSolistJohannes Wik, harpeØrjan Matre"...yet from those flames no light..."SjostakovitsjSymfoni nr. 5  

Dirigenten Tung-Chieh Chuang er fra Taiwan. Han er vinner av Danmark Radios prestisjefylte Malko dirigent­konkurranse i 2016, og er en karismatisk musiker som smitter med sin musikkglede. Ørjan Matre vant Spellemannprisen i klassen samtidsmusikk i 2015. Sesongen 2013–2014 var han Oslofilharmoniens profilkomponist. I anledning TSOs markering av 100-årsjubileet til Norsk Komponistforening får vi høre hans nyskrevne Harpekonsert. Solist er Johannes Wik er fra Trondheim, soloharpist  i Bergen Filharmoniske Orkester. Matre vant komponistprisen i klassen samtidsmusikk under Spellemannprisen 2015. Sesongen 2013-2014 var han Oslo-filharmoniens profilkomponist.
Dirigenten Tung-Chieh Chuang er fra Taiwan. Han er vinner av Danmark Radios prestisjefylte Malko dirigentkonkurranse i 2016, og er en karismatisk musiker som smitter med sin musikkglede. 
‘’Dette er ikke bare musikk, det er høyspen­ning i nervene”, skrev en begeis­tret kritiker etter uroppførelsen av Sjostakovitsj’ femte symfoni. Den ble til i 1937, året etter at en usignert artikkel i partiorganet Pravda skarpt kritiserte Sjostakovitsj’ musikkstil. Sjostakovitsj presenterte et stort, lyrisk og velklingende symfonisk epos som fikk publikum til å hengi seg til både gråt og begeistring.

Gavekort

Relaterte forestillinger