Unge Solister

Kjøp billett
tor. 5. apr.19:30 - 21:30*Store salKjøp
* estimert sluttidspunkt

Priser:

85 - 380 ,-

Gavekort

To kandidater blir senhøsten 2017 valgt ut til til solistoppdrag med TSO.

  DirigentDalia StasevskaSolister kunngjøres senere TsjaikovskijRomeo og Julie, fantasiouvertureBartokDen mirakuløse mandarin  

To kandidater blir senhøsten 2017 valgt ut til til solistoppdrag med TSO. Unge musikkspirer må passes og pleies hvis talentet med årene skal springe ut i full blomst. Deres musikalske evner må oppmuntres og utvikles. Og de beste som satser alt på den profesjonelle musikerrollen må også skaffe seg erfaring i og trygghet ved å spille foran et orkester og et publikum. 

Bartoks musikk til den groteske pantomimen Den mirakluløse mandarin skildrer et par slubberter som tvinger en jente til å lokke personer inn fra gaten hvoretter de rundstjeles og bankes opp. En rik kinesisk mandarin (embedsmann) blir forsøkt ranet, men på mirakuløst vis slipper han unna. Dette er musikk som utdyper de store følelsenes dyp og høyder, samtidig som dets stramme formoppbygging gir verket en helhetlig tydelighet som bare store musikkverk kan etablere.
Tsjaikovskij kalte sin Romeo og Julie for en fantasiouverture etter som han vektla dramaets følelser og stemninger mer enn det rent programmusikalske forløpet. Musikken er Shakespeares drama sett i fugleperspektiv. Det er karakterenes følelser og skjebnens luner som er komponistens hovedanliggende. Slik er det er blitt et vakkert minnesmerke over de to elskende fra Verona.

Gavekort

Relaterte forestillinger