En mann ved navn Ove

Kjøp billett
søn. 15. apr.19:00Store salKjøp

Priser:

(inkl. avgift)
500 ,-

Gavekort

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab.

 Teaterversjonen av Fredrik Backmans suksessroman ”en mann ved navn Ove” kommer til Olavshallen i april neste år.

 Den 59-årige grinebiteren og enkemannen er en hissig regelrytter som «styrer» borettslaget med jernhånd, og er nabolagets skrekk. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

”Jeg gleder meg til å komme til Trondheim. Ikke bare fordi mange har lest boken og sett filmen og digger historien om Ove, men de fleste har jo møtt en liknende fyr i sitt eget liv, og jeg tror at de fleste vil oppleve at Ove kan lære oss noe viktig om oss selv. - Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker,” sier kritikerroste Sven Nordin, som også ble nominert til Heddapris for sin tolkning av En mann ved navn Ove. 

Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

Et samarbeid mellom Thorsson Productions og Oslo Nye.

 Anmelderne mener:

"Glimrende (…) "feelgood" i ordets beste forstand" VG (5) "Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing" Aftenposten (5) "Hel ved" Dagbladet (5) "Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer" Dagsavisen (5) "Stor skuespiller og stor komediant" NRK "En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget" Klassekampen

 

 

Gavekort

Relaterte forestillinger

 • Teater|Show|Revy

  Det beste fra Norsk revyfestival 2017

 • Teater|Familie/Barn

  Julestemning

 • Stand-Up|Show

  Dr. Bergland bryter taushetsplikten

 • Klassisk|Show|Pop

  The Show Must Go On X

  MEET AND GREET - The Show Must Go On X

 • Show|Pop

  Jukebox - en ønskekonsert med Rune Larsen, Tor Endresen og Katrine Moholt