Trondheim Calling 18

Kjøp billett
fre. 2. feb.21:00 - 1:15*Lille salKjøp
* estimert sluttidspunkt

Gavekort

21:00 I like to sleep

  • Byscenen Anneks to., februar 1, 22:30
  • Olavshallen Lille Sal fr., februar 2, 21:00

I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på aktivt siden høsten 2015. Med en felles interesse for det moderne Trondheimsjazzuttrykket, improvisasjon, 70-talls jazzrock og samtidsmusikk, ble den nokså utradisjonelle besetningen, trommer, barytongitar og vibrafon til I LIKE TO SLEEP. Med utstrakt improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier, uttrykker ILTS en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz. 

I løpet av et par år som aktivt band har de allerede markert seg som trio. Bandet har spilt på en rekke festivaler og i september som support for blant annet Motorpsycho.

Bandet slipper debutplata BEDMONSTER på All Good Clean Records 6. oktober, og drar ut på første del av releaseturneen BEDMONSTER TOUR i Norge og Danmark (september-oktober). Plata blir også distribuert internasjonalt via f.eks. Motorpsycho-label Stickman Records, Rillbar, Plastic Head osv.

Dette er powerjazz til folket som er kommet for å bli.

22:00 Leonov

Olavshallen Lille Sal fr., februar 2, 22:00

Leonov er et post-metal band basert i Oslo. Musikken blir beskrevet som mørk og industriell, og er fullpakket med store massive lyder og en hypnotisk vokal som flyter over de tunge repetitive partiene. På konsertene velger de å la musikken snakke for seg selv, og lar deg forsvinne inn i et univers med blendende toner og eksistensielle kriser.

Leonov ble dannet for 7 år siden, og ga ut sitt første album i 2014. Utgivelsen ble starten på en rekke konserter i inn- og utland, og singelen ”Tempest” ble kåret til Ukas Urørt av P3. Bandet jobber nå med sitt andre album ved navn "Wake" som kommer i 2018. Musikken blir tyngre og mørkere, men bandet holder fortsatt på sin kjærligheten for store lydbilder, og fusjonen av ulike sjangere. Leonov finner sin inspirasjon i band som Cult of Luna, Year of Light, GYBE, OM og Chelsea Wolfe.


23:00 Sunswitch

Olavshallen Lille Sal fr., februar 2, 23:00
Blytung doom, eksperimentell ambient, instrumentalt og søkende. En moderne powertrio - tuba, el-bass og trommer, bestående av Kristoffer Lo, Trond Frønes og Thomas Järmyr. The highs are high and the lows are low.

Etter år med stillhet er SUNSWITCH tilbake. Albumet «Totality»  slippes på Crispin Glover Records den 19. januar. Utgivelsen markeres og feires under Trondheim Calling 2018!

Gavekort