Trondheim Calling 18

Kjøp billett
lør. 3. feb.19:30 - 0:15*Lille salKjøp
* estimert sluttidspunkt

Gavekort

19:30 9 grader nord

  • Moskus fr., februar 2, 23:15
  • Olavshallen Lille Sal lø., februar 3, 19:30

9 grader nord for ekvator finner vi den eksotiske øyen, "The pearl of the indian ocean", Sri Lanka, hvor også halvparten av bandmedlemmene stammer ifra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon slår de seg løs på ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillene i Bergens mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Nattjazz, Vill Vill Vest, Bylarm og Klubbdagen under Øyafestivalen i år. Med sine energiske konserter har de sørget for å havne på alles lepper lenge før en eneste låt var gitt ut.

Det hele startet først og fremst med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, som nå i senere tid har ekspandert til en kvartett. Sammen med Jakob Sønnensyn på bass og Jakob Sisselson Hamre på cajón, setter gjengen rytmene på spill. Musikken har ved flere anledninger blitt omtalt som “verdensmusikk”, og byr på en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. Bandets første visjon var å utfordre bergensernes musikalske kosthold ved å servere disse fremmede tonene og når står resten av Norge og verden for tur!

4. august slapp 9 Grader Nord sin etterlengtede første singel «Victoria», og vi gleder oss til å se dette fargesprakende på scenen under Trondheim Calling 2018!

20:30 Sol Heilo

  • Olavshallen Lille Sal lø., februar 3, 20:30

Sol Heilo er musiker, låtskriver, arrangør og klesdesigner. Hun er multiinstrumentalist og arbeider innen flere musikksjangre. Hittil kjenner vi Sol Heilo best som vokalist og medlem i norske Katzenjammer; bandet bak kjente låter som bl.a. «A Bar In Amsterdam», «Rock-Paper-Scissors» og «I Will Dance (When I Walk Away)».

Etter stor suksess med Katzenjammer legger Sol Heilo nå ut på en ny reise med eget debutalbum, ’Skinhorse Playground’, som utgis 6. oktober 2017 via Propeller Recordings. Første single og album-smakebit ’America’ ble sluppet 18. august, og setter tonen for hva vi kan vente oss fremover.

21:30 Whales & This Lake


  • Kunsthall Trondheim fr., februar 2, 22:00
  • Olavshallen Lille Sal lø., februar 3, 21:30

Whales & This Lake har de siste årene etablert seg som et av landets mest spennende liveband, i tillegg til å ha høstet ros fra en rekke internasjonale musikkblogger, rotert hyppig på NRK P3 og havnet på flere av Spotify’s største spillelister.

Musikalsk befinner de seg innenfor det vide elektropop-segmentet, men med et sterkt ønske om å utfordre og utvide denne sjangerbåsen, et ønske som manifesterer seg aller tydeligst under bandets intense konserter. 

22. september slapp de debutalbumet “Send a Man Down” til fantastiske kritikker.

22:30 Haunted Mansions

  • Kunsthall Trondheim to., februar 1, 22:30
  • Olavshallen Lille Sal lø., februar 3, 22:30

Det rykende ferske Trondheimsbandet Haunted Mansions har allerede fra første singel rukket å skape store forventninger blant musikkjennere i Norge og utlandet og fått internasjonal presseoppmerksomhet i blant annet The Line Of The Best Fit.

Bandet med vokalist Vegard Sandø fra Bessaker og produsent Thomas Gregussen fra Trondheim lager elektronisk indiepop som kan sammenlignes med artister som The Shins, Grandaddy, Broken Bells, Gorillaz og Danger Mouse.

Haunted Mansions slipper sitt debutalbum våren 2018 på Trondheimselskapet Riot Factory.

23:30 Jonas Skybakkmoen

  • Moskus to., februar 1, 19:30
  • Olavshallen Lille Sal lø., februar 3, 23:30

Jonas Skybakmoen, mangeårig frontfigur og vokalist i Johndoe, konsert-debuterer med ny musikk under eget navn på Trondheim Calling. Med et helt nytt band i ryggen vil Jonas synge popsanger om en serie utrolige nederlag, noen oppturer og flere merkelige hendelser i eget liv over en periode på minst 20 år.

Siden 2003 har Jonas skrevet musikk og gitt ut seks album med Johndoe, sist «Skandinista» (2016), «Sosialt liv (2014) og «Slugger» (2013). Høsten 2016 deltok han i tv-programmet «Stjernekamp» på NRK1. Det siste året har han spilt på en rekke arrangementer og skrevet ny musikk i Oslo.

Gavekort