Sesongåpning: Mahlers femte

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 30. aug.19:30 - 22:00*Store salKjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen410 ,-
Honnør380 ,-
Student225 ,-

Praktisk info

Arrangementet starter presis og det er ingen aldersgrense. 

Dørene til foajeen og serveringen åpner en time før, dørene til salen 20 minutter før.  Det er tillatt å ha med drikke inn i salen, men serveringen stenger under forestillingen.

Rullestolplasser og ledsagerplasser kan kjøpes på nett eller i billettluka på 73 99 40 50

Vi anbefaler alltid kjøp av billetter via våre hjemmesider og offisielle salgskanaler/billettsystem. Vi anbefaler ikke å kjøpe billetter gjennom Viagogo da dette anses som svindel. Sjekk alltid om det er ledige billetter hos oss før du evt søker andre alternativ.

Skal du kjøpe fler enn 10 billetter?

Send en e-post til billett@olavshallen.no så kan vi gjøre bestillingen og sende deg en lenke eller faktura til betaling

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

MahlerSymfoni nr. 5
Han-Na Changdirigent

I symfoniens andre del sa Mahler at han ville skildre et menneske i sin fulle kraft. Her gir han hornene bred plass, og med en hovedrolle til solohornisten midtveis i satsen. Det er en drøm og en utfordring for alle hornister.  

– Irene Ruud horn TSO


«It doesn’t need words for everything is expressed in terms of pure music». So spoke Mahler about his 5th symphony, a purely instrumental work of explosive force and intensity. The more I get to know his music, the more I am convinced that I can’t live without it; his music is so acutely felt, intensely expressed, and fervently communicated. 
– Han-Na Chang 

Det spesielle med Mahlers musikk er at han så på den som et middel til å uttrykke de store spørsmålene. Dybdene og alvoret i livet gjorde det naturlig for ham å anvende de store formene. Med Mahlers femte symfoni innledes 1900-tallet. De vokale innslagene som var blitt så typiske for flere av hans tidligere verk, er innbakt i det symfoniske uttrykket. Den femte er Mahlers lyseste symfoni. Den beveger seg fra det tragiske, det dramatiske, det burleske, det lyriske og til det lyse og optimistiske. De musikalske penselstrøkene svinges fra det konfliktfylte til den livsberusende klarhet. Musikken er meget bredt lagt opp, og Mahler ser her sin rolle som komponist å samordne verdens, ja, hele universets flerstemthet.

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Beethoven + Grieg

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  PAM Finale med 3 x Brahms

  Trondheim Symfoniorkeste & Opera

 • Klassisk

  Verklärte Nacht

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Kamfest: Up close

  TSO og Trondheim kammermusikkfestival

 • Klassisk

  Tsjaikovkijs Pathetique

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Familiekonsert med Bismarck

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.