Carmina Burana

Med Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 11. apr.19:30Store salKjøp
fre. 12. apr.19:30Store salKjøp
Pause i arrangementet

Priser:

Honnør380 ,-
Student225 ,-

Praktisk info

Arrangementet starter presis og det er ingen aldersgrense. 

Dørene til foajeen og serveringen åpner en time før, dørene til salen 20 minutter før. Det er tillatt å ha med drikke inn i salen, men serveringen stenger under forestillingen.

Rullestolplasser og ledsagerplasser kan kjøpes på nett eller i billettluka på 73 99 40 50

Vi anbefaler alltid kjøp av billetter via våre hjemmesider og offisielle salgskanaler/billettsystem. Vi anbefaler ikke å kjøpe billetter gjennom Viagogo da dette anses som svindel. Sjekk alltid om det er ledige billetter hos oss før du evt. søker andre alternativ.

Skal du kjøpe fler enn 10 billetter?

Send en e-post til billett@olavshallen.no så kan vi gjøre bestillingen og sende deg en lenke til betaling. Faktura sendes kun ved bestilling over 20 billetter.

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

Carl OrffCarmina Burana
Kantate for solister, kor og orkester
Gregor Bühldirigent
Solister
Kor
Trondheim VokalensembleI Carl Orffs kantate Carmina Burana ligner ikke på noe annet i den klassiske musikken, og har hatt stor innflytelse på populærmusikken. Du gjenfinner fengende melodisnutter herfra i rocken og popen. For Orff gikk radikalt til verks med kraftfulle melodier og medrivende rytmer. 

Carmina Burana betyr «Sanger fra Beuren», som er et benediktinerkloster i Bayern. Der ble det i 1803 funnet noen håndskrifter med profane dikt og sanger fra 1200-tallet som munkene hadde samlet. Her er både høy poesi og grove viser. Det var i 1936 at Carl Orff fra denne samlingen valgte ut sanger til en scenisk kantate som han sammenstilte i tre deler: De som priser våren med sine danseviser og leker, de som utfordrer skjebnen, klager over livet, parodierer kirken og besynger vinen og beruselsen og de som hyller kjærligheten. Først og sist i verket anroper komponisten Fru Fortuna, Skjebnens gudinne, som mennesket er så hjelpeløst avhengig av der vi valser av gårde fra side til side på livets vei mellom vuggen og graven. 

Medvirkende i koret er elever fra musikklinjene ved Inderøy, Ole Vig, Heimdal, Trondheim Katedralskole og Orkdal videregående skole.

Relaterte forestillinger

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.