Don Quijote

Med Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 9. mai19:30 - 22:00*Store sal Kjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen410 ,-
Honnør380 ,-
Student225 ,-

Praktisk info

Tilgjengelighet

Trygg handel

Gruppebestillinger

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

BeethovenSymfoni nr.6, pastorale
StraussDon Quijote
Han-Na Changdirigent
Truls Mørkcello
Ole Wuttudalbratsj


«Don Quijote er jo en utfordring for enhver cellist, og fantastisk at vår egen Ole Wuttudal er medsolist på bratsj. Dette er en konsert jeg gleder meg veldig til.» 

- Anne Lise Fagerli cello i TSO


«Don Quixote shows in full Richard Strauss’ genius for orchestration. You will “see” vividly everything. It is one of the most imaginative and evocative music written, one of the most adventurous and fun to perform, and one of the most moving to experience.» 

– Han-Na Chang 

Pastoralesymfonien er Beethovens inntrykk fra vandringer på skogstier i Wiens utkant. Det er et av hans lyseste verk. Vi glir inn mellom trærne på en pittoresk kjerrevei, vi kjenner sommervarmen og stopper ved en liten bekk, vi hører fuglene synge og møter landsbyfolk i lystig lag. Et uventet tordenvær jager gjestene inn, men ganske snart titter solen frem igjen og gjetere gleder seg. 

I Strauss’ symfoniske dikt blir det frie menneskets evne til å realisere seg selv i kamp med omverdenen beskrevet. Don Quijote er den musikalske fortellingen om «ridderen av den bedrøvelige skikkelse». Vi følger Don Quijote og hans væpner Sancho Panza på deres skjeve ferd gjennom La Mancha der de forveksler vindmøller med onde kjemper.

Relaterte forestillinger

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.