Mendelssohn + Sjostakovitsj

Med Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 2. mai19:30 - 22:00*Store sal Kjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Honnør380 ,-
Student225 ,-

Praktisk info

Tilgjengelighet

Trygg handel

Gruppebestillinger

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

DvorakSlaviske danser
MendelssohnKlaverkonsert
SjostakovitsjSymfoni nr. 6
Han-Na Changdirigent
Yulianna Avdeevaklaver


I sine Slaviske danser tryller Dvořák frem den ene melodien etter den andre. Som tittelen sier er det den slaviske musikken med sine polkaer og mazurkaer som er klangbunnen og inspirasjonen her. 

Felix Mendelssohn skrev Klaverkonserten i g-moll i München i 1831 der han underviste den unge Delphine von Schauroth. Klaverkonserten tok form i timene før og etter undervisningen. Felix tilegner konserten til Delphine, men forsikrer at han ikke elsker henne. Dette er uforfalsket Mendelssohn med sitt melodiske vokabular og harmoniske syntaks, uten store lidenskaper og dypsindigheter. Her skal det underholdes. 

I et avisintervju sa Sjostakovitsj at hans sjette symfoni både følelsesmessig og i sinnsstemning skiller seg klart fra den femte, som var kjennetegnet av spenning og tragedie: «Musikken i mitt seneste verk er overveiende lyrisk og kontemplativ. Jeg har villet skildre en atmosfære av glede, ungdom og vår».

Relaterte forestillinger

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.