Svanesjøen

St. Petersburg State Ballet

Kjøp billett
søn. 1. des.14:00 - 16:00*Store sal Kjøp
søn. 1. des.18:00 - 20:00*Store sal Kjøp
* estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen715 ,-
Barn490 ,-

Praktisk info

Tilgjengelighet

Trygg handel

Gruppebestillinger

Barn under ett år

Gavekort

Vi gjentar suksessen fra tidligere år når St. Petersburg State Ballett kommer til Olavshallen første søndag i advent med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere.

Saint Petersburg State Ballett er det mest kjente balletteatret som turnerer utenfor Russland i dag. Under åpningen av Fashion week i Saudi Arabia (april 2018) var de invitert for å opptre som en del av åpningsseremonien. Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere opera-og ballettscener. Teateret har som mål å bevare den historiske koreografien, den klassiske russiske ballettstilen og den klassiske arven fra Mariinsky-teateret, og med presisjon og fantastisk kroppsbeherskelse gir St. Petersburg State Ballet publikum store kunstneriske opplevelser. Teatret har hatt eller har tilknyttet verdenskjente stjerner som blant annet: Yury Adreev, Marat Shemiunov, Margarita Demjanok, Irina Perren, Anastasia Kolegova (Danset i mai 2009 på den nye Norske Opera som prima ballerina i Svanesjøen), Anastasia Volochkova, Natalia Potekhina, Maria Makarenko.

Prima danserne som kommer til Olavshallen er:

SERGEY KONONENKO SOLIST MARIINSKY-TEATER. Uteksaminert fra Mariinsky Theatre of St. Petersburg.

ALEXANDER VOITIN Solist St.Petersburg Russian Ballet Theatre. Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

ANNA VOITINA Prima Ballerina St.Petersburg Russian Ballet Theatre. Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

Sergey Kononenko er blant verdens fremste ballettdansere. Han var spesielt invitert for å opptre for Danmarks Dronning Margrethe II under en gallaforestilling for henne i København i 2011. Han var også bland de utvalgte ballettdanserne som fikk opptre under avslutningsseremonien av OL i 2014. Han har vært hoveddanser i Mariinsky Theatre of St.Petersburg i en årrekke.

SVANESJØEN kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse. Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på det russiske nasjonale teater, Mariinsky Teater i Saint Petersburg i 1895. Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Konserten spilles UTEN live orkester

Musikk: Pjotr Illitsj Tsjajkovskij, Koreografi: Marius Petipa

Ekstern arrangør: Performing Artist Producer AS

Relaterte forestillinger

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.