Kulturhusdagen

Åpen dag med konserter og aktiviteter

Gratis
lør. 7. sep.12:00 - 15:00*Foajéscenen Gratis
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Alle0 ,-

Praktisk info

Tilgjengelighet

Trygg handel

Gruppebestillinger

Barn under ett år

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

Du har kanskje hørt om Den store kinodagen? Nå arrangeres endelig en landsomfattende dag for alle kulturhus - Velkommen til den store KULTURHUSDAGEN!

Kulturhus over hele landet markerer for første gang Kulturhusdagen. Olavshallen er intet unntak, og ønsker å invitere dere alle inn til aktiviteter og moro!

I tillegg har Olavshallen 30-årsjubileum i 2019 og for første gang feirer vi oss selv med en gratis konsert- og aktivitetsdag for hele familien!

Vi tar i bruk hele 1. etasje og her er noe av det du kan oppleve:
- Interaktiv dansehistore med Rabalderdans
- Stumfilm på Cinemateket
- Barnesangskatten med Embla
- Workshop og konsert med Musikalfabrikken
- Sirkusskole med lærere og elever fra kultursḱolen

Om dansehistorien
Rabalderdans - Baker'n ved platebutikken kl 12.30-13.00 og 13.30-14.00
Dansepedagog Ingeborg Dugstad Sanders og musiker Sondre Ferstad tar med barna med på en spennende reise i bevegelse og levende musikk. De fører oss gjennom en dansehistorie hvor barna i alle høyeste grad er med - og på land og til vanns vil vi oppleve mange spennende ting.

Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans - “kroppens språk” - er i fokus som samspill og lek.

Om filmen
Sherlock Jr. (Buster Keaton, USA 1924) - Cinemateket kl 13.00-13.45

Sherlock Jr. er en morsom stumfilmkomedie fra 1924 der slapstick-mesteren Buster Keaton spiller rollen som kinomaskinist og mesterdetektiv. Buster Keaton var en av stumfilmkomediens konger. Hans ablegøyer karakteriseres ofte av halsbrekkende stunts der man sitter og biter neglene i frykt for at det skal gå riktig så galt, men samtidig er karakterenes hans alltid veldig elskelige og sjarmerende. Sherlock Jr. er en film som passer både for store og små, og Cinemateket inviterer til gratis filmvisning på Kulturhusdagen!

Om konserten
Embla - Barnesangskatten - Foajéscenen kl 14.10-14.55
Embla er et av Norges fremste damekor og har laget en konsert som heter Barnesangskatten. Her får du gjenhør med gamle sanger i både ny og tradisjonell drakt. Konserten starter kl 14.00 og varer i 45 minutter.

Om workshopen
Musikalfabrikken- Foajéscenen kl 12.00-12.30 og 13.00-13.30
Bli med barna i Musikalfabrikken inn i musikalens verden. Du får en minikonsert etterfulgt av mulig heten til å lære sangen og dansen selv!

Om sirkusskolen
TKK Sirkus - Festivalkontoret/Pride fra 12-15
Bli med når elever og lærere fra kulturskolens avdeling for scenekunst låner deg utstyr og viser deg sirkunster!
Pridefestivalen holder hus hos oss denne uka og er med på å feire Kulturhusdagen i sine lokaler.

Kart over området blir hengt opp i Olavshallen. Vi holder på fra 12-15.

Ansvarlig arrangør: Olavshallen
Anbefalt alder: 3-12 år

Relaterte forestillinger

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.