Brahms & Schumann

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 5. sep.19:30 - 21:30*Store sal Kjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen430 ,-
Honnør410 ,-
Student225 ,-
Abonnent barn/ungdom tom 19 år85 ,-

Praktisk info

Tilgjengelighet

Trygg handel

Gruppebestillinger

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

DirigentHa-Na Chang
SolistFrank Dupree, klaver
BrahmsKlaverkonsert nr. 2
SchumannSymfoni nr. 4
Gullrekka
Sølvsuper 1

Brahms & Schumann
I 2014 vant den unge tyske pianisten Frank Dupree en av Tysklands mest prestisjetunge musikkonkurranser, Deutscher Musikwettbewerb. Han imponerte juryen med sin musikalske modenhet, raffinerte teknikk og følelsen for musikkens ulike energifelt.

Brahms’ Klaverkonsert nr. 2 er musikk med et overmål av livserfaringer. Det er skrevet av en komponist på høyden av sin kunst. Det er virkelig bredt anlagt musikk, så omfattende at kritikere beskrev klaverkonserten som ‘’en symfoni for klaver og orkester”, da den ble spilt første gang. Men inne i musikken er det ikke bare ytre prakt som dominerer. Her er det samtaler mellom solisten og orkesterets enkelte instrumenter så intime at det minner om kammermusikk i stort format.

Schumanns Symfoni nr. 4 må rangeres høyt, ikke bare blant han egne verker, men på det store symfonirepertoaret mellom Beethoven og Brahms. Her mangler det ikke på farger og finesser. Schumann gikk med dette verket nye veier, og den blir gjerne omtalt som en symfonisk fantasi. Nå var ikke Schumann den som utviklet symfoniformen. Han er en avslappet Beethoven med en litt bredere melodisk flyt. Han overfører en del av intimiteten og sangbarheten fra de berømte klaverstykkene sine, men beholder Beethovens fanfarepatos. Her gjennomfører han for første gang romantikkens store formprinsipp ved å la en og samme musikalske idé gjennomsyre hele verket. De fire satsene går over i hverandre uten opphold i en eneste lang strøm av flotte melodier, uvanlig for sin tid. Ved den rhinske musikkfesten i Düsseldorf i 1853, der Schumann selv dirigerte symfonien, ble den en av de største suksessene komponisten fikk oppleve.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Sesongåpning: Mahlers sjette

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Sibelius & Strauss

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Gratis

  Kulturnatt: Speeddate TSO på 20 minutter

  Minikonsert med TSO

 • Klassisk

  Beethoven & Schumann

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Thoresen & Dvorák

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Tsjaikovskij & Sjostakovitsj

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.