Olavshallen | Saint-Saëns & Brahms - Trondheim Symfoniorkester & Opera

Saint-Saëns & Brahms

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 7. mai 19.30 - 21.30* Store sal Kjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen 430 ,-
Honnør 410 ,-
Student 225 ,-
Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85 ,-

Praktisk info

Trygg handel

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger

Hvor vil du sitte?

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

Dirigent Ha-Na Chang
Solist Mischa Maisky, cello
Saint-Saëns Cellokonsert nr. 1
Respighi Adagio con Variazioni for cello og orkester
Brahms Symfoni nr. 2
Gullrekka
Sølvsuper 2

Saint-Saëns & Brahms
TSOs sjefdirigent Han-Na Chang var i starten en internasjonalt renommert cellosolist, og tidligere elev hos den verdenskjente israelske cellisten Mischa Maiksy. Han har gitt konserter på alle kontinenter med ledende orkestre og dirigenter, foruten kammermusikk med mange berømtheter på den klassiske stjernehimmelen.

Ottorino Respighi var på mange måter en tilbakeskuende komponist. Han var opptatt av den italienske renessansen og barokken, men med et tonalt tonespråk som var helt ut hans eget. Roma kom til å sette et sterkt preg på hans liv og musikk. Det vakre lille og gammelmodige cellostykket Adagio med variasjoner, som er den langsomme satsen i en cellokonsert som er gått tapt, er blant hans svært få gjenfunne ungdomsverk.

’’Vår tids Mozart”, ble Camille Saint-Saëns kalt, og var selve innbegrepet på de franske idealer om klarhet og eleganse. Et perleeksempel er hans cellokonsert fra 1872 som har funnet sin plass på det romantiske repertoaret. Det er et meget velopplagt stykke musikk, konsentrert, elegant og smakfullt.

‘’Jeg er egentlig ikke noe følsomt menneske’', sa Brahms en gang til Clara Schumann. En merkelig uttalelse fra en komponist som i sin musikk viser det motsatte, noe hans andre symfoni fra 1877 er et godt eksempel på. Orkesteret så vel som publikum elsker symfonien, og det er lett å skjønne hvorfor. Det arbeider med kjernen i hva et orkester kan stå for. Oppgaven er å reise et stort byggverk hvor melodiene får vokse seg ut av rammen. Det er i balansen mellom det lyse og det melankolske, at denne flotte symfonien utfolder seg. Kritikeren Eduard Hanslick kalte den for ‘’en symfoni som har Mozarts blod i årene’’. En vekslende tonefigur i dype strykere allerede i første takt inneholder frøet til noe mørkt og urovekkende som gjennomsyrer hele symfonien. For dette er musikkhistoriens mest "mollstemte" dur-symfoni.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  NM for janitsjarkorpst

  AVLYST

 • Klassisk

  Mozarts Rekviem

  AVLYST

 • Klassisk

  Tsjaikovskij & Brahms

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Sibelius femte

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Mahlers niende

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Jazz

  Jazzfest - Hyllest til Aretha og Stevie

  med Trondheim Symfoniorkester og Opera

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Les vår personvernerklæring.