Olavshallen | Sibelius femte - Trondheim Symfoniorkester & Opera

Sibelius femte

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 23. apr. 19.30 Store sal Kjøp
Pause i arrangementet

Priser:

Voksen 430 ,-
Honnør 410 ,-
Student 225 ,-
Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85 ,-

Praktisk info

Trygg handel

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger

Hvor vil du sitte?

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

Dirigent Tabita Berglund

Solist Isa Katharina Gericke, sopran

Monrad Johansen - Pan

Irgens-Jensen - Japanischer Frühling

Sibelius Symfoni nr. 5

Gullrekka

Sølvsuper 2


"Mitt største mål er å bli en dirigent som jeg selv hadde likt å spille med''. Tabita Berglund er 30 år gammel, og er med i Talent Norges dirigentutviklingsprogram. For tre år siden forestilte Tabita seg et frilansliv som cellist, etter å ha tatt en mastergrad ved Norges musikkhøgskole. Men det var noe som manglet, følte hun. Nærmest ved en tilfeldighet søkte hun på ensembleledelse, en videreutdanning på Musikkhøgskolen. Våren 2018 vant hun Opptakt, en nasjonal elitesatsning for dirigenttalenter. - Da sa det pang. Der og da innså jeg at dette er det jeg skal gjøre. Sangsyklusen Japanischer Frühling favner både den unge og den modne Ludvig Irgens-Jensen. Klaverversjonen fra 1920 var hans opus 2, men i orkesterversjonen fra 1957 har komponisten strøket og omarbeidet sine unge sprelske tanker. Tilbake står en ettertankens musikk til tyske gjendiktninger av japanske dikt.

Det symfoniske diktet Pan fra 1939 er skrevet til forfatteren Knut Hamsuns 80-årsdag. Verkets forskjellige temaer henspiller på personene i Hamsuns naturlyriske roman, og det musikalske forløpet gjenspeiler den uforløste kjærligheten mellom Glahn og Edvarda, svermeri og tilnærmelser, avvisninger, sjalusi og sårede følelser.

Sibelius Symfoni nr. 5 vant øyeblikkelig og varig popularitet. Den fikk sin glansfulle premiere på komponistens 50 årsdag i 1915. Publikum ble grepet av en sann Sibeliuseufori og komponisten ble opphøyet til et symbol på det finske folks søken etter en egen identitet, en posisjon som ikke helt tiltalte ham. Musikken er så gjennomgripende nordisk i sin sjel.
Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Tsjaikovskij & Brahms

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Mahlers niende

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Saint-Saëns & Brahms

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Jazz

  Jazzfest - Hyllest til Aretha og Stevie

  med Trondheim Symfoniorkester og Opera

 • Klassisk

  The Oscars

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Pop

  Nordic Tenors

  "Viva la Musica"

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Les vår personvernerklæring.