Thoresen & Dvorák

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 26. sep.19:30 - 21:30*Store sal Kjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen430 ,-
Honnør410 ,-
Student225 ,-
Abonnent barn/ungdom tom 19 år85 ,-

Praktisk info

Tilgjengelighet

Trygg handel

Gruppebestillinger

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

DirigentEivind Aadland
SolistRagnhild Hemsing, hardingfele
Emilia Amper, nyckelharpa
GriegI høst
Lasse Thoresen, festivalkomponist''En Broderfolkskonsert'' for hardingfele og nyckelharpa
DvorákSymfoni nr. 8
Gullrekka
Sølvsuper 1

En broderfolkskonsert
Årets festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival er Lasse Thoresen. Et verk mange gjerne ser blir spilt opp igjen er Til Broderfolket, som han skrev i anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen 1905. Det er en konsert for hardingfele, nyckelharpa og orkester, to nasjonalinstrumenter som representerer folkemusikken og det kulturelle samarbeidet mellom to broderfolk som skilte lag på fredelig vis. Samtidig er det mange fellestrekk mellom det norske og svenske folk kulturbakgrunn. I tillegg til liknende natur og språk har den protestantiske lutheranismen, til tider med pietistiske trekk, hatt stor innflytelse på lynne og etikk i flere hundre år. Lasse Thoresen har tidligere latt seg inspirere av folkemusikk, og med to karakteristiske folkemusikkinstrument kan forskjeller og likheter mellom de to broderfolk bli lett hørbare. - Dermed falt det også naturlig for meg å reflektere over likheter og forskjeller i de to broderfolkenes lynne og historie, sier Lasse Thoresen.

Dvoráks symfoni nr. 8 er en tvers igjennom livsglad og fargerik symfoni, med en overflod av vakre melodier, og der de folkelige elementene fra komponistens elskede Böhmen inngår som et ytterst sjarmfullt komplement. Tonearten G-dur var uvanlig. Ingen seriøs komponist siden Mozart hadde skrevet en symfoni i denne tonearten, som ble regnet for folkelig og usofistikert. Dvořáks evne til å skrive melodier er så stor at det er ingen grunn til å tygge drøv på et enkelt motiv eller to i denne symfonien. Dvoráks evne til å skrive melodier er så stor at det er ingen grunn til å tygge drøv på et enkelt motiv eller to i denne symfonien.

I samarbeid med Trondheim Kammermusikkfestival.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Sesongåpning: Mahlers sjette

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Brahms & Schumann

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Sibelius & Strauss

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Gratis

  Kulturnatt: Speeddate TSO på 20 minutter

  Minikonsert med TSO

 • Klassisk

  Beethoven & Schumann

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Tsjaikovskij & Sjostakovitsj

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

Denne nettsiden bruker cookies for å lagre statistikk om bruk av nettsiden. Informasjonen deles med Google Analytics. Les vår personvernerklæring.