Olavshallen | Tsjaikovskij & Brahms - Trondheim Symfoniorkester &…

Tsjaikovskij & Brahms

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Kjøp billett
tor. 16. apr. 19.30 - 21.30* Store sal Kjøp
Pause i arrangementet * estimert sluttidspunkt

Priser:

Voksen 430 ,-
Honnør 410 ,-
Student 225 ,-
Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85 ,-

Praktisk info

Trygg handel

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger

Hvor vil du sitte?

Pause

Det er pause i arrangementet

Gavekort

Dirigent Julian Rachlin, fiolin

Tsjaikovskij Fiolinkonsert

Brahms Symfoni nr. 1

Gullrekka, Sølvsuper 1


Tsjaikovskij & Brahm

Julian Rachlin er blant de ypperste i verdenseliten av fiolinister. Med genuin musikalitet, og sin 300 år gamle Stradivariusfiolin, har han erobret publikum i musikkverdenens store metropoler. Rachlin bygger etterhvert også en stadig mer fremgangsrik karriere som dirigent.

Peter Tsjaikovskijs fiolinkonsert fra 1881 er ett av musikkhistoriens mest elskede og framførte solistverker, og den kanskje aller mest populære i sin genre. Bak store armbevegelser, smektende melodier og virtuose utbrudd, rommer den alt man kan forvente av en romantisk fiolinkonsert; fra den dramatiske åpningen til den danseglade finalen. Det er lange avsnitt hvor solisten for bruk for all sin kunnskap i halsbrekkende løp og dobbeltgrep. For dette er fullblods Tsjaikovskij med dryppende sentimentalitet, gode melodier og vakre orkesterfarger.

Johannes Brahms var en selvkritisk herre, og det skulle gå 18 år fra de første skissene til han valgte å følge i Beethovens symfoniske fot­spor. En symfoni spøker man ikke med i våre dager”, sa Brahms om en sjanger som i hans bevissthet hadde fått mytiske proporsjoner, med Beethovens slagskygge hvilende tungt over seg. I finalen setter Brahms inn med en flott melodi som ligger så tett opp til An die Freude-hymnen i Beethovens niende, at den skaffet Brahms’ første symfoni tilnavnet Beethovens 10ende. Et navn den fortjener, ikke bare på grunn av forbildets åndelige tilstedeværelse, men også fordi den evner å føre den symfoniske tradisjonen etter Beethoven videre som bare Brahms kunne.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  NM for janitsjarkorpst

  AVLYST

 • Klassisk

  Mozarts Rekviem

  AVLYST

 • Klassisk

  Sibelius femte

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Mahlers niende

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Saint-Saëns & Brahms

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Jazz

  Jazzfest - Hyllest til Aretha og Stevie

  med Trondheim Symfoniorkester og Opera

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Les vår personvernerklæring.