Foredrag med Wasim Zahid

Hjerte for hjertet

Kjøp billett

Vi jobber på spreng med å flytte arrangement som er berørt av koronasituasjonen. Du finner oppdatert informasjon på Facebook-event og på forsiden av Olavshallen.no. Vi kontakter deg så snart vi har fått ny dato. Du trenger ikke å ta kontakt med oss. Kjøpte billetter benyttes alltid på ny, oppsatt dato.

Hjertet vårt holder oss i live, og vil være vår trofaste følgesvenn gjennom livet enten vi vil eller ei. Det er vårt eget ansvar å ta vare på det; kort og godt. Foredraget “Hjerte for hjerte” formidles av en kardiolog med kjærlighet og et bankende hjerte for faget.

Wasim er kjent som «Twitterlegen», som overlege fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?» og som spaltist i VG Helg. Han har også sin egen youtube-kanal hvor han deler nyttig informasjon med humor og glimt i øyet.

Foredraget er fullt av spennende funn, detaljer og studier både fra eldre og nyere tid. Hva er de eksakte tegnene på et hjerteinfarkt? Hvorfor trodde man lenge at det var hjertet som var sentrum for tanker og følelser, og ikke hjernen? Og vil forskerne snart klare å dyrke frem et hjerte som kan transplanteres inn i et menneske?

Zahid forteller engasjert og lettfattelig, med hyppig bruk av konkrete caser fra hverdagen på en hjerteavdeling. Svært mange nordmenn blir rammet av en hjertelidelse i løpet av livet, og Wasims mål er å gjøre deg bedre i stand til å stille spørsmål og krav til helsevesenet!

«Hjerte for hjertet» er ikke et kjedelig medisinsk foredrag som forvirrer oss med kunnskap du og jeg ikke har forutsetninger for å forstå. Med et enkelt språk tar Wasim Zahid oss i gjennom til dels komplisert stoff på en engasjerende og lettfattelig måte. Foredraget er både fascinerende og oppsiktsvekkende, formidlet av en kunnskapsrik og lidenskapelig lege.

-----------

Wasim Zahid tok doktorgrad i medisin i 2016, og arbeider til daglig som kardiolog ved Drammen sykehus. Wasim er en aktiv samfunnsdebattant, blant annet kjent som «twitterlegen», og fast deltaker i NRK-programmet “Hva feiler det deg?”. Han har tidligere gitt ut bøkene På liv og død – en leges bekjennelser og Hemmeligheten: Slik lever du godt – lenge gjennom Kagge forlag.

Ekstern arrangør: Atikko AS