Andsnes spiller Mozart

Trondheim Symfoniorkester & Opera

Solist og spillende lederLeif Ove Andsnes
Program
W.A. MozartKlaverkonsert nr. 22 og 24
Med forbehold om endringer!

New York Times har kalt Leif Ove Andsnes ‘’en pianist med eleganse, kraft og innsikt’’ og Wall Street Journal ‘’en av de mest begavede musikerne i sin generasjon’’.
For sine fortolkninger og fremragende teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han gir konserter i verdens fremste konsertsaler og med de fremste orkestre, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi.

Klaverkonsert nr 22 er en konsert preget av festivitas med trompeter og pauker, og for første gang lar Mozart klarinetter erstatte oboer. Mozart viser her sitt mesterskap i å utnytte blåseinstrumentenes klanglige egenskaper. Både første og siste sats har store pianistiske utfordringer, men det var den vakre og følelsesladde andresatsen som beveget premierepublikummet sterkt. Mozarts Klaverkonsert i Ess-dur er skrevet i 1785, samtidig som han arbeidet med operaen Figaros bryllup.

Midt på 1780-tallet nøt Mozart publikums oppmerksomhet både som pianist og komponist. Samtidig som han arbeidet febrilt på Figaros bryllup, skrev han også den dramatiske klaverkonserten nr. 24 i c-moll. Med sin smertefylte patos, tegner den seg skarpt mot den ellers så lyse grunnkarakteren i hans øvrige pianokonserter. I denne klaverkonserten benytter Mozart den største orkesterbesetningen noensinne. Beethoven satte denne konserten meget høyt.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk|Familie/Barn

  Ekstra

  les mer

  Rasmus og verdens beste orkester

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk|Jazz

  Ekstra

  les mer

  Breaking Beethoven

  Bjerkestrand - Tellefsen

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Musikalkonsert

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Sjostakovitsj & Beethoven

  Med Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Korngold & Beethoven

  Trondheim Symfoniorkester & Opera

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Tsjaikovskij & Beethoven

  Trondheim Symfoniorkester & Opera