Insektenes planet

Foredrag med Anne Sverdrup Thygeson

Visste du at for hvert menneske som lever på jorden, finnes det 200 millioner insekter!?

Insektene er overalt - i de dypeste grotter, i døpefonter, og i hvalrossens nesebor. Listen er lang. Men selv om insektene er mange så synker antallet dramatisk. Uten insektene vil mennesker og dyr dø, de er rett og slett tannhjulene som får verden til å gå rundt.

Anne Sverdrup-Thygeson er forsker på insekter, og har imponerende kunnskap om denne fascinerende verdenen - om alt fra bisarre tilpasninger til underlige livssykluser. Med en drøy dose entusiasme over disse fantastiske små skapningene er dette et foredrag som underholder og åpner øynene for en rekke av klodens snodige vesener. Gled deg til å oppleve en munnrapp og gøyal formidler som vil deg å forstå mer av naturen, og insektene som er så utrolig viktige. Det er virkelig på tide at vi alle får øynene opp for insektenes forunderlige verden!

Anne Sverdrup-Thygeson har de siste årene vært i alle kanaler, der hun med iver lærer oss å forstå naturen, og insektene spesielt. I 2020 fikk hun tildelt den nasjonale formidlingsprisen til Forskningsrådet. Hun er også kjent for sine humoristiske forklaringer i radioprogrammene Ekko og Abels tårn. Thygeson har skrevet flere bøker og er en internasjonal bestselgende forfatter. Boka «Insektenes planet» ble utgitt i 2018. Den er oversatt til 22 språk, og lå på Sunday Times’ bestselgerliste! Barneboka «Insektenes hemmeligheter» fikk strålende mottakelse og leses av både unge og gamle. Hennes nyeste bok «På naturens skuldre» kom i slutten av august i 2020, og flere opplag er allerede utsolgt.

Foto: Celina Øier

Ekstern arrangør: Atikko AS

Relaterte forestillinger

 • Foredrag

  Ekstra

  les mer

  Hvem er du?

  Foredrag med Peder Kjøs

 • Foredrag|Annet

  Foredrag med Dag Otto Lauritzen

  Alt er mulig!

 • Foredrag

  "Lev mens du lever"

  Ingvard Wilhelmsen i samtale med Klaus Sonstad

 • Foredrag

  Sårbar og supersterk!

  Avlyst - flyttet til 31.08.21

 • Foredrag

  Sårbar og supersterk!

  Foredrag med Mia Törnblom

 • Foredrag

  Ekstra

  les mer

  Villmarksforedrag med Monsen og Mattis