Rachlin med Mozart

Digital konsert

På grunn av smittesituasjonen har vi valgt å følge regjeringens anmodning om å minimere sosial bevegelse inntil videre. Dette blir derfor en digital konsert uten publikum i salen. Konserten sendes direkte på adressa.no 21.januar kl. 19:30.

Dirigent og solist Julian Rachlin, fiolin
Sarah McElravy, bratsj
Program
Mozart Sinfonia Concertante for fiolin og bratsj
Mozart Symfoni nr. 41, Jupiter

Julian Rachlin regnes blant de ypperste i verdenseliten av fiolinister og har de senere årene også bygget en stadig mer fremgangsrik karriere som dirigent. Med seg på bratsj i Mozarts briljante Sinfonia Concertante har Julian sin kone Sarah Mc Elravy, som også har sin egen internasjonale karriere. ‘’June 19th 2018 was the most special day of my life! I am so lucky to have married my biggest love, best friend, and favorite musical partner. Sarah is my sunshine and I am so excited to keep exploring this world with her for many years to come! ‘’ (Julian Rachlin på Facebook)

Mozart falt jo også etter hvert for bratsjen, og gjorde seg fortrolig med de klanglige nyvinninger den kunne tilføre hans musikalske univers. I 1779 lansert han bratsjen som soloinstrument i Sinfonia Concertante. Det er kombinasjonen av hans stadig like ungdommelige ‘’schwung’’ og behovet for å lodde større musikalske dybder som gjør dette verket så betagende.

Mozarts tre siste symfonier, og spesielt denne siste, Jupiter, rager over alt annet som Mozart skrev for orkester. Det er også hans bredest anlagte verk i rekken av sym­fonier, så frisk og levende at den virker som ren improvisasjon. Navnet Jupiter, som kom til i begynnelsen av 1800-tallet har ingen sikker forklaring, men sikter trolig til verkets opphøyde tanker og edle utforming. Og musikken kretser som en lykkelig øy i verdensrommet, like enestående som den største planeten i vårt solsystem.


Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Wallin & Brahms

  Digital konsert

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Trondheimsolistene

  Piazzolla & Nuevo Tango

 • Klassisk|Jazz

  Jazzfest - Hyllest til Aretha og Stevie

  Velkommen til Jazzfest 2021

 • Klassisk|Show

  Ekstra

  les mer

  Andrew Lloyd Webber Gala