Lise Davidsen med TSO

Musikalsk mestermøte

Musikalsk mestermøte

Billettsalget starter 1. mars kl. 11.00

Program blir kunngjort senere

Dirigent James Gaffigan
Solist Lise Davidsen, sopran

Lise Davidsen
The Times var rause med lovordene også etter Lise Davidsens debut ved The Metropolitan Opera i New York i fjor høst, i rollen som Lisa i Tsjaikovskijs Spar dame: ''Davidsens stemme har en silkemyk tekstur, men med et sølvskimmer som gir den en gjennomtrengende søyle''. Lise Davidsen slo igjennom internasjonalt sommeren 2015, da hun vant både Plácido Domingos sangkonkurranse Operalia og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og har siden den gang gjestet anerkjente operahus som Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper, Royal Opera House, Covent Garden og The Metropolitan Opera. I 2018 vant hun den prestisjetunge «Young artist of the year» under Gramophone Classical Music Awards. Høsten 2020 medvirket Davidsen også i en direktesendt opptreden i regi av The Metropolitan Opera.

James Gaffigan
James Gaffigan har nylig takket ja til å bli Trondheim Symfoniorkester & Operas første gjestedirigent. Han er også sjefsdirigent for Luzerner Sinfonieorchester og første gjestedirigent i Nederland Radio Philharmonic Orchestra. Han ble nylig utnevnt som kunstnerisk leder for Verbier Festival Junior Orchestra i Sveits. James Gaffigan er en ekstraordinær orkesterbygger. Han er genuint opptatt av å utvikle musikk av høy kvalitet som beriker og berører både de som spiller musikken og de som hører på. Gaffigan tilbringer mye tid i Norge med sin norske kone, Camilla Kjøll, og deres sønn. Camilla er fiolinist og har ofte vært konsertmester i TSO. Før pandemien var James Gaffigans timeplan fylt opp med orkester- og operaengasjementer i de store konsert- og operahusene i Europa og USA.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Relaterte forestillinger

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Marita Sølberg med Wagner

 • Klassisk

  Ekstra

  les mer

  Griegaften med Andsnes og Davidsen

  Musikalsk mestermøte

 • Klassisk|Rock

  Ekstra

  les mer

  Åge, Gunnar og Trondheimsolistene

 • Klassisk|Show

  Ekstra

  les mer

  Andrew Lloyd Webber Gala