Kjøp gavekort

Brahms & Schumann

Trondheim Symfoniorkester & Opera

TSO Brahms Schuman 1240x480
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-

- kvelden for de store følelsene

Kveldens konsert byr på et kjært gjensyn med Anja Bihlmaier, dirigenten fra "Faust" i 2019, og pianist Alexander Melnikov som er på gjenvisitt fra Polen etter å ha stiftet bekjentskap med orkesteret under Chopinfestivalen i Warsawa for noen år siden. De tar oss med på en virvelvind av følelser med verk av to av romantikkens mestere, men konserten åpner med et stykke av sørkoreanske Unsuk Chin fra 2020, "subito con forza". Chins stykke inneholder musikalske referanser til Beethovens musikk og er skrevet til 250-årsjubileet for hans fødselsdag. "Subito con forza" er sterkt inspirert av hans skissebøker.

Beethoven står som en ruvende skygge over romantikkens komponister; en inspirasjonskilde, men også en fryktinngytende skikkelse å skulle etterfølge. Brahms første klaverkonsert er ansett som tronarvingen til Beethovens "Keiserkonsert" og den romantiske konserttradisjonen, og han setter en ny standard for sjangeren med dette monumentale verket. Schumanns første symfoni står med begge føttene godt plantet i romantikkens æra. Hans rike orkestrering og fargelegging, hans utstrakte bruk av brassinstrumenter og kromatiske krumspring vitner om en komponist som makter å tilføre noe nytt til klassisismens etablerte symfoniform.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger