Kjøp gavekort

Filmkonsert: Norge vårt Norge i toner og billeder

Trondheim Symfoniorkester & Opera

TSO Norge vart Norge 1240x480
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-

Legendarisk filmsuksess til ny musikk!

I samarbeid med Kosmorama Internasjonal Filmfestival Trondheim 2022 byr vi på en festforestilling i Olavshallen med visning av stumfilmen Norge vårt Norge i toner og billeder (1929) og nyskrevet musikk av Trygve Brøske framført av TSO, et folkemusikkensemble og gjestende solister.

Produsent Dag Hoel har i samarbeid med Nasjonalbiblioteket fått restaurert de gamle filmrullene, og biblioteket har sågar sporet opp noen glemte scener. Lyder Selvigs, Trondheims tidligere kinosjef, ikoniske norgesfilm vil nå få møte et nytt publikum, over nitti år etter braksuksessen i 1929.

Filmen er ikonisk i norsk filmhistorie – en patriotisk hyllest til nasjonen. Norge vårt Norge spilte høsten 1929 tre forestillinger hver dag i fem uker, ledsaget av orkester forsterket med operasanger. Senere hadde filmen suksess i Sverige og USA.

Filmen er delt i to akter, hver på ca 45 minutter, med pause mellom aktene.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger