Kjøp gavekort

Franske klanger

Trondheim Symfoniorkester & Opera

TSO Fransk aften 1240x480
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-

- lyden av Paris

Verkene på kveldens konsert er alle fra begynnelsen av 1900-tallet og gir oss et tidsvindu til en verdensmetropol som nærmest bugnet over av impulser og kunstnere. Fauré og Ravel er godt kjente komponistnavn, mens Boulanger og Roussel er sjeldnere framført i konsertsalene.

Vidunderbarnet Lili Boulanger kom fra en meget musikalsk familie som var omgangsvenner med Gabriel Fauré, og hun ble i 1913 den første kvinnen som vant den prestisjefulle komposisjonsprisen Prix de Rome. D'un matin de printemps, et energisk og på samme tid elegant verk, var noe av det siste hun skrev, fullført bare et par måneder før hun døde i 1918. Gabriel Faurés to operaer fant aldri sin plass i operarepertoaret og Pénélope er kun satt opp et titalls ganger siden premieren i 1913. Ouverturen, eller Prélude de Pénélope, er bedre kjent og her presenteres ledemotivene for de to hovedrollene, Pénélope og Ulysses. Albert Roussels Symfoni nr. 3 er hans mest kjente verk, ofte framholdt som hans mesterverk, og beskrevet som "dissonant, men tonal; massiv, men klar - en perfekt konstruksjon".

I Ravels sangsyklus Shéhérazade får vi høre Trondheimskvinnen Astrid Nordstads mørke, varme mezzo. Nordstad var Talent Trondheim-profil i 2020 og sang rollen som Flora i TSOs La Traviata i 2018.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger