Kjøp gavekort

Sjostakovitsj & Bartok

Trondheim Symfoniorkester & Opera

TSO Sjostakovitsj Bartok 1240x480
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-

- unge solister i Sjostakovitsj' lekne "dobbeltkonsert"

Sjostakovitsj' Klaverkonsert nr. 1 er også kjent som Konsert for piano, trompet og strykeorkester, og i kveld får vi stifte bekjentskap med to unge solister, Alexander Ullman og Monika Holst-Olsen, fra henholdsvis London og Alta. Konserten ble skrevet etter en lang periode der Sjostakovitsj utelukkende skrev teater- og filmmusikk, og dette kan høres i de rastløse skiftningene mellom stilarter, i lekenheten og i de mange musikalske sitatene og spøkene.

Konsert for orkester er, ifølge komponisten selv, en gradvis overgang fra det dystre til det livsbejaende. Bartóks bruk av den ungarske folkloristikken ligger som et fundament også i dette stykket, der Bartók forener konserten med symfonien og orkesterets ulike grupper og solister løftes fram.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger