Kjøp gavekort

Bør Børson jr.

Prima vare, sekunda ikke

BOR uten tekst
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 585,-
  • Honnør 555,-
  • Gruppe 570,-
  • Scenekort 460,-
  • Student/Barn 360,-

Når Norges første og mest folkekjære musikal skal på turné i Trøndelag, er det en unik mulighet til å oppleve en paraderekke av skuespillere, sangere og musikere i et antall du sjelden ser på de trønderske turnéscener.

Med åpne armer og ferske wienerbrød omfavner Bør Børson Jr. verden. Han vil være noen – han vil ha suksess! Drevet av omgivelsenes skepsis og et ikke ubetydelig mindreverdighetskompleks kaster han seg hals over hode inn i kolonialvirksomhet, i aksjehandel og i kjærlighet. Godt hjulpet av sitt ukuelige pågangsmot, sitt gode humør og glimt i øyet (og en liten dose flaks) lykkes Bør til slutt: Han blir hyllet som Olderdalens store sønn og han får sin Josefine.

Rolv Wesenlund gjorde en ikonisk rolletolkning som Bør i filmen fra 1974. Vi har hentet den folkekjære, allsidige og ubeskrivelig morsomme John Brungot hjem til Trøndelag og rollen som Bør Børson Jr. Med varme, humor og snert skal han få oss alle til å heie fram Bør Børson Jr. på veien mot suksess.

Bør Børson Jr. – omfavnet og levendegjort i 100 år. Romanen Bør Børson Jr. ble utgitt i 1920, etter først å ha blitt publisert som føljetong i humorbladet Hvepsen fra 1917. Det var Johan Falkbergets sønn, Magnus, som først dramatiserte Bør Børson Jr. (1929), men den store renessansen kom i 1972 da Harald Tusberg og Egil Monn-Iversen skapte musikalen Bør Børson Jr., både som sceneversjon og som film, begge med Rolv Wesenlund i tittelrollen. Også i nyere tid er oppsetninger av Bør Børson Jr. stadig å se på teaterscener rundt om i landet. Norges første musikal lever i beste velgående nettopp fordi vi kjenner oss igjen i Bør og hans ukuelige ønske om et bedre liv.

Av: Johan Falkberget, Musikk: Egil Monn-Iversen, Libretto: Harald Tusberg, Regissør: Ivar Tindberg, Arrangementer og musikalsk ansvarlig: Christian Aftret Eriksen

Koreografi: Eli Stålhand, Scenograf: Gjermund Andresen, Kostymedesigner: Anne Spets, Maskør og rekvisttmaker: Maren Togstad, Lysdesigner: Geir Ola Brattaker

Bør Børson jr.: John Brungot, Gammel-Bør: Jo Bjørner Haugom, Ole Elveplassen: Tore B. Granås, Josefine: Karianna Sommerro, Nils Tollvold jr.: Torstein Fosmo

Laura Isaksen: Sigrid Vetleseter Bøe, Torsøien: Sigmund Kveli, Torsøia: Hildur Norum, Lensmann Hansen/Zolen: Lars Eggen, Tørres/Direktør Ohlzén: Eivind Dundas

Anne/Ida Olsen: Kathrine Strugstad, Fru Tørres/vertinna: Maia Reppe, Bærtil/Månen: Vetle Røsten Granås, Soline/Frøken Finckel: Ingvill Mobeck Siegel

Fløyte/piccolo/altsaksofon: Andrea Otterstad Johansen, Obo/klarinett: Elin Torp Meland, Klarinett/tenorsaksofon: Olav Slagsvold, Trompet/flygelhorn/perkusjon: Morten Schrøder, Trombone: Elisabeth Fossan, Fiolin: Åse Våg Aaknes, Fiolin: Tora Stølan Ness, Bratsj: Anne Våg Aaknes, Cello: Astri Hoffmann-Tollaas/Eivind Rossbach Heier, Gitarer/banjo: Einar Kjensmo Fuglerud., Tangenter/kapellmester: Jon Kristian Bye, Bass: Elvin Venæs/Jon Krogstad, Trommer: Lasse Leo Ehn

Ekstern arrangør: Turneteateret i Trøndelag, Opera Trøndelag og Fylkesmusikere i Trøndelag

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger