Kjøp gavekort

EXODUS

The Stanisław Hadyna Song and Dance Ensemble "Śląsk” fremfører Kilars EXODUS

TSO Exodus 222x222
  • Lille sal
Arrangementet inneholder pause

Exodus, fremført av balletten til det polske nasjonale sang- og danseensemblet "Śląsk" benytter seg av samtids- og folkedans, samtidig som de bruker elementer fra dramatisk teater. Skaperen og koreografen, «Śląsks» egen Michal Zubkow, har basert forestillingen på musikken til Wojciech Kilar. Kilars spektakulære musikk blir beriket av det visuelle elementet i dans, og skildrer vår reise gjennom livet på en levende måte: Vår jakt på lykke, oppfyllelsen av våre ønsker og forholdet og båndene vi bygger med andre.

Koreografien er inspirert av Wojciech Kilars ord om sitt eget stykke: "Jeg tror at ​​dette er hvordan jeg ser på meg selv; jeg er en glad-trist mann, som en så veldig banal akkord, brukt siden impresjonistenes tid (...); i musikken betyr moll en slags drømmeri, tristhet - mens dur betyr godhet, lys. Og denne banale akkorden kombinerer elementer fra begge."

Komponistens ord er illustrert med en duggdråpe, som er et tegn på slutten av natten og begynnelsen på den lyse morgenen. Den forsvinner rolig ved fødselen av en ny dag. Den ligner på en tåre fra en kvinne/mor som gir nytt liv, men tristhet og godhet, drømmerier og lys er elementer i hverdagen, i hvert liv.

Denne danseforestillingen er en del av prosjektet Musical re-transmissions. Creation of cultural bridges in the relations of the musical environments of Norway and Poland.

Forestillingen er gratis for publikum.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger