Kjøp gavekort

Beethoven 1 & 3

- konturene av den største

Beethoven 1 3

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-
  • Gullrekka vennebillett 30,-
  • Sølvsuper vennebillett 30,-
  • Bronsedryss vennebillett 30,-

På kveldens konsert går startskuddet for en flott Beethoven-bonanza, og første stopp er hans aller første symfoni. Den står liksom litt i spagat; den lener seg tydelig på Haydn og Mozart før ham, samtidig som den peker framover mot det som skal bli utgangspunkt og målestokk for komponistene som kommer etter ham. Hans tredje symfoni, Eroica-symfonien, regnes som det store steget, ikke bare i symfonisk sammenheng, men også i selve musikkhistorien. En revolusjon av et verk som skulle bli et av hans mest populære og innflytelsesrike.

Beethovens Klaverkonsert nr. 3 blir i denne sammenhengen som broen mellom de to symfoniene, og mellom to verdener; mellom en Beethoven som ennå ikke har løsrevet seg fra de gamle mesterne, og en innovativ og frigjort Beethoven som danner selve grunnlaget for den videre utviklingen. Konsertens første sats har tydelig inspirasjon fra Mozarts sene klaverkonserter, men avslutningen av satsen, og resten av verket, ruller av gårde i Beethovens mer kjente, dramatiske stil.

Se programmet og les mer på TSOs side om konserten.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger