Kjøp gavekort

Mozart & Hindemith

- populær og billedlig

Mozart Hindemith

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-
  • Gullrekka vennebillett 30,-
  • Sølvsuper vennebillett 30,-
  • Bronsedryss vennebillett 30,-

Mozarts fiolinkonsert nr. 5 gir oss et bilde av kosmopolitten Mozart, en ung mann på 19 år som har skrevet sin første originale pianokonsert i både fransk og italiensk stil. Midtdelen i tredje sats er tydelig inspirert av den tyrkiske janitsjarmusikken, som var meget populær i Europa, og har gitt konserten tilnavnet den tyrkiske. Konserten beskrives gjerne som både briljant, følsom og humoristisk, noe som skulle passe utmerket for latviske Kristine Balanas, omtalt som en forbløffende virtuos fiolinist, og et nytt bekjentskap for det trønderske publikum.

Exquisite Corpse er som et Dalí-maleri, der kjente objekter smelter sammen til et ukjent landskap. Svenske Anders Hillborg har stilt snutter fra egne og andres komposisjoner ved siden av hverandre, i et «virvar og sammensurium», men resultatet er et lydlandskap og et stykke musikk med smekre, underholdende og nydelige episoder.

Hindemiths symfoni Mathis der Maler er basert på maleren Mathis Grünewalds levende, groteske og bisarre altertavle fra 1516, og er et av hans mest sentrale verk. Symfoniens tre deler har titlene Englekonsert – Jesu fødsel, Gravleggelse – Jesu død, og St. Antonios fristelse – helgenen som blir plaget av demoner, men seirer. Musikken er både kraftfull, meditativ og strålende, og om andre sats sa Bernstein at «dette er det vakreste Hindemith har skrevet».

Se programmet og les mer på TSOs side om konserten.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger