Kjøp gavekort

Prokofjev & Sjostakovitsj

- fra åpen revolusjon til skjult kritikk

Prokofjev Sjostakovitsj

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-
  • Gullrekka vennebillett 30,-
  • Bronsedryss vennebillett 30,-

Billettsalget starter 15. august.

Anna Clyne er sesongens komponist og her presenteres hennes verk This Midnight Hour som første i rekken. Clyne er en av vår tids mest populære og ettertraktede komponister, og musikken hennes beskrives blant annet som «sprudlende, kreativ og fryktløs». This Midnight Hour er inspirert av diktene La Musica av Juan Ramón Jiménez og Harmonie du Soir av Charles Baudelaire.

Prokofjevs fiolinkonsert nr. 1 ble skrevet i revolusjonsåret 1917 og er på samme tid både tradisjonell og moderne. To av satsene er lyriske i karakter, mens den kontrasterende midtsatsen beskrives som utfordrende og brutal. Konserten vil passe amerikanske Benjamin Beilman perfekt, med sine lidenskapelige tolkninger og stilltiende selvsikre tone.

20 år seinere skrev Sjostakovitsj sin symfoni nr. 5, et av hans mest spilte verk. Symfonien skulle bringe ham tilbake i det gode selskap etter å ha falt i unåde hos Stalin året før. Den er et mesterstykke i balansekunst mellom kunstnerisk frihet og regimets strenge kontroll, der han selv sier at finalesatsen er et ironisk bilde av diktatoren; med hensikt hul, men ikledd en overstrømmende smiger.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger