Musikk i bilder

- klanger med bred pensel

tor. 16.02
Kl. 19:30
Musikk i bilder 2023 01 09 145120 kgoy

Billettpris

  • Voksen 470,-
  • Honnør 440,-
  • Student 225,-
  • Abonnent barn/ungdom tom 19 år 85,-
  • Gullrekka vennebillett 30,-
  • Sølvsuper vennebillett 30,-
  • Bronsedryss vennebillett 30,-

Håkon Bleken er musikkelsker og har fulgt TSO tett i mange år. På denne konserten har vi satt sammen et program med komponister som Bleken har et forhold til, og under fremføringen av Norheim og Prokofjev forsterker vi musikkopplevelsen ved å vise bilder av Bleken på lerret bak orkesteret. Bildene er valgt ut av dirigent og kunstsamler Eivind Aadland i samarbeid med kunstneren selv.

Nordheims Nachruf er et nesten stillestående stykke, der tilbakeholdte melodilinjer oppstår fra intet og synker tilbake i stillheten, som ringer i vannet langsomt oppløses og forsvinner i vannspeilets stille overflate.

Fantastiske Christian Ihle Hadland er solist i Mozarts klaverkonsert nr. 19, en konsert fra den modne Mozarts hånd, som er både grasiøs og livlig, kompleks og lettbeint.

Kontrastene er store til Prokofjevs femte symfoni. Den ble skrevet i 1944, da krigen hadde snudd og de allierte var på frammarsj. Det er en stort anlagt symfoni; overveldende, oppløftende og optimistisk. Prokofjev sa (offisielt) selv at den er et verk som lovpriser menneskets ånd, som synger om menneskehetens frihet og glede, om menneskets styrke og generøsitet, og om sjelens renhet.

Se programmet og les mer på TSOs side om konserten.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement