Kjøp gavekort

Cinemateket: Ikarie XB 1

- Året er 2163

Default file 1662626696

- Romskipet Ikarie XB-1 reiser til vår nærmeste stjerne, Alpha Centauri, for å finne liv, men støter på et ukjent og forlatt romskip som inneholder noe de skulle ønske de ikke tok med seg tilbake

Denne tsjekkiske filmen, basert på en roman av Stanislaw Lem, er forgjengeren til all moderne sci-fi, inkludert 2001, Alien, og ikke minst Solaris, av samme forfatter. Med nyskapende design, idéer og visuell form, plasserer denne filmen seg perfekt mellom 50-tallets optimistiske og spektakulære filmer og 70-tallets “ukjente trussel der ute”. Banebrytende for sin tid, men med kjent historiefortelling for oss i dag, har Ikarie XB-1 fortjent sin plass, ikke bare som en sci-fi klassiker, men også som en viktig brikke på det filmhistoriske kartet.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
forestillinger

Ingen relaterte forestillinger