Stian Carstensen & TSO

ons. 10.05
Kl. 19:30
Stian Carstensen TSO
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 550,-
  • Honnør 500,-
  • Student 300,-

OFFISIELL ÅPNINGSKONSERT TRONDHEIM JAZZFESTIVAL 2023

Stian Carstensen er kanskje mest kjent fra bandet Farmers Market som har holdt på i 30 år. Han deltok også i Ravis program «Landeplage» på NRK, hvor han improviserte versjoner av kjente poplåter i ei campingvogn. Stian var borte fra musikken i 2 år pga. psykisk og fysisk sykdom, men i fjor kom han tilbake med det kritikerroste albumet Musical Sanatorium som blant annet ble nominert til Nordisk råds musikkpris, og som fikk NOPAs musikkpris i 2021.

Materialet som er selvkomponert tar utgangspunkt i klassisk musikk, balkanmusikk og progrock. Stian har også laget en spektakulær musikkvideo til låta Hippocampus Serenade som ligger på YouTube til offentlig skue.

Når han kommer til Trondheim for å spille med TSO, har han med seg egne komposisjoner, blant annet fra den nye platen, men også mer ukjent materiale, bulgarske tradisjonelle melodier i utradisjonelle arrangementer, humoristiske viser med mer eller mindre bisarre temaer, smektende ballroommusikk med pedal steelgitar som solistinstrument, sekkepipe, banjo, kaval og sjølsagt trekkspill.

I tillegg er Stian konferansier med sin usedvanlige ordkløver-tourettes, og orienterer gjerne publikum om ekstrem-kuriosa fra scenen. Man har blant annet funnet ut at "God save the Queen" er skrevet i forbindelse med verdens første vellykkede rektaloperasjon utført på Ludvig den 14 i 1686 for å feire vitenskapens triumf, noe som unektelig setter den utbredte britiske selvhøytidligheten på plass.

Velkommen til en morsom, leken og uforutsigbar kveld med musikalsk tyngde med en av Norges fremste multiinstrumentalister.

Ekstern arrangør: Trondheim Symfoniorkester & Opera

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement