Nøtteknekkeren

Kyiv Grand Ballett

søn. 17.12
Kl. 19:00
Notteknekkeren 23
Arrangementet inneholder pause

Billettpris

  • Voksen 695,-
  • Barn 625,-

Early bird-tilbud ut februar: 625,-/563,- (ord. pris: 695,-/625,-)

I desember 2023 kommer Kyiv Grand Ballet til Olavshallen med en av verdens mest framførte balletter; Nøtteknekkeren!

Nøtteknekkerens magi assosieres ofte med jul og førjulstid, og er ikke «bare» en ballett, men også et høyt skattet førjulseventyr. Gi deg selv og familien en tidlig julegave og kom i god gammeldags julestemning i ei travel førjulstid.

Ballettforestillingen presenteres av solister og ledende kunstnere ved Kyiv Grand Ballet og Ukrainas øvrige teatre. Danserne har opptrådt på internasjonalt anerkjente scener som Grand Opera i Paris, Harpa konsertsal i Reykjavik og vår egen Den norske opera & ballett. Solistene ved Kyiv Grand Ballet har mottatt utmerkelser og priser fra prestisjefylte internasjonale ballettkonkurranser.

Nøtteknekkeren ble skrevet av tyske E. T. A. Hoffmann i 1816, mens franske Alexandre Dumas skrev en ny versjon 50 år seinere. Det er Dumas’ versjon som er grunnlaget for balletten Pyotr Tsjaikovskij skrev musikk til og som ble koreografert av Marius Petipa i 1892.

Siden den gang har Nøtteknekkeren blitt en av de mest framførte og elskede balletter i verden. Det fascinerende eventyret om lille Clara, den onde musekongen og den modige nøtteknekkeren appellerer til store og små, og settes årlig opp på mange av de store konsert- og ballettscenene verden over, så også ved Den norske opera & ballett.

Turnéen er organisert av produksjonsselskapet Artform Productions sammen med den norske frivilligorganisasjonen Kultur for folket for å støtte ukrainske ballettdansere og bevare den ukrainske klassiske ballettradisjonen.

Passer for barn fra fem år.

Ekstern arrangør: ArtForm Production SL

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement