We take Request m. Benny Benack

Vinterjazz avslutningskonsert

søn. 02.04
Kl. 19:00
Benny

Billettpris

  • Voksen 300,-
  • Student 150,-

We Take Requests Trio feat. Benny Benack lll

I en alder av 32 år, har Emmy-nominerte Benny Benack lll vist seg å være et talent av den sjeldne sorten. Ikke bare er han en fremragende trompetist i samme bane som Kenny Dorham og Freddie Hubbard, men han er også en sanger og underholder i ekte Frank Sinatra-ånd. Akkurat dette ble stadfestet i 2022 Downbeat Critics Poll, hvor man både fant Benny Benack lll på 2. plass i kategorien “Rising Star Male Vocalist”, men også på en topp plassering innenfor kategorien “Rising Star Trumpeter”.

Med fantastisk intonasjon og virtuos teknikk, er Benny Benack lll spesielt kjent for sine egenkomponerte vocaleser, der det blir satt tekst på komplekse soloer. I 2019 gjorde Benny Benack lll dette i en vokalduo sammen med Veronica Swift over låten “Social Call”. Singelen ble en umiddelbar hit, og skaffet Benny Benack lll et internasjonalt omdømme. Benny Benack lll´s påfølgende album “ A Lot Of Livin´ To Do” (2020) ble svært godt mottatt, og har med verdenskjente Christian McBride, Ulysses Owens Jr og Takeshi Ohbayashi i bandet. Utenom dette har Benny Benack lll vært gjest på jazzklubbene Birdland og Jazz at Lincoln Center i New York, samt vært æresgjest hos Pittsburgh Symphony Pops Orchestra, Columbus Jazz Orchestra og Minsk Philharmonic Orchestra. I det siste har han også ledet jammene på Smalls Jazz Club i New York, som er en av de mest legendariske jazzklubbene i verden. Vi har altså med av verdens beste og mest fremadstormende unge jazzmusikere i verden å gjøre, og 2. april 2023 kommer Benny Benack lll til Olavshallen og spiller med We Take Requests Trio!

Fra Jazzlinja på NTNU har We Take Requests Trio kommet for å få swingjazzen til Oscar Peterson tilbake på moten, og gjør det med en smittende entusiasme og enorm spilleglede. Selve navnet We Take Requests Trio viser til Oscar Peterson Trio´s plate We Get Requests fra 1964, og det var gjennom felles kjærlighet og lidenskap for dette albumet bandet først fant hverandre. Siden den gang har trioen opparbeidet seg til å bli en svært samspilt og swingende trio, med ypperlig sjangerforståelse og overskudd. I fjor gjorde We Take Requests Trio en konsert i Olavshallen med den svenske gitaristen Ulf Wakenius, som selv har spilt med Oscar Peterson. Konserten ble stor suksess med fullstappet sal og strålende mottakelse.

Konserten “We Take Requests Trio feat. Benny Benack lll” kommer til å bli et møte mellom to unge ambassadører for swingjazzen fra hver sin by; Trondheim og New York. Man kan forvente en meget underholdene kveld fylt av spilleglede og virtuos musisering. Dette kan man ikke gå glipp av!

Arrangør: Olavshallen

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement