Beethoven & Dvořák

Trondheim Symfoniorkester & Opera

tor. 18.04
Kl. 19:30
24 16 Beethoven Dvorak

Billettpris

  • Ordinær 490,-
  • Honnør 460,-
  • Student 225,-
  • Dinner & a show 1130,-
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

– Fra nye musikalske verdener

Dirigent: Han-Na Chang
Solist, fiolin: Johan Dalene

I kveld strekker vi oss over horisontene, og får oppleve stor bredde fra Beethovens mest eksentriske symfoni til favoritten Bruchs fiolinkonsert og sist, men ikke minst, Dvořáks «amerikanske» symfoni.

Beethovens Symfoni nr. 8 betegnes ikke bare som en av de korteste, rareste og mest tiltalende symfonier i det 19. århundre, men som den mest sprudlende og eksperimentelle, og det sier ikke lite! Beethoven reformerer selve symfonien mens den spilles, han stiller spørsmål som ikke besvares og legger ut løse tråder som ikke nøstes opp. Og han avslutter det hele med en halsbrekkende grandios finale – og det fra selve mesteren av grandiose finaler!

Forrige ukes fiolinsolist, Gil Shaham, er en etablert «kjempemegastjerne», men denne ukas solist, Johan Dalene, puster ham allerede i nakken! Vi får høre Dalene i Bruchs fantastiske fiolinkonsert nr. 1, en virtuos konsert som spiller på hele fiolinens register. Konserten er både dramatisk, melankolsk og henrivende, og er en av de mest spilte fiolinkonserter verden over.

Hva får man når man ber en tsjekkisk nasjonalromantiker skrive en symfoni som skal være utgangspunkt for en ny amerikansk nasjonal komposisjonsstil. Jo, da får man Dvořáks niende symfoni, Fra den nye verden. En symfoni sterkt inspirert av både spirituals og den nordamerikanske urbefolkningens musikk, men med beina trygt plantet i europeisk kunstmusikk og med den tsjekkiske sjelen som det musikalske tyngdepunktet. Og en gedigen suksess i USA (og resten av verden)!

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Barn under ett år

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Salkart

Store sal
  • Teleslynge
  • Orkestergrav
  • Rullestol

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement