Gjestespill Operaorkesteret: Alpesymfonien

Trondheim Symfoniorkester & Opera

lør. 06.04
Kl. 19:30
24 14 DNO Alpesymfonien

Billettpris

  • Ordinær 490,-
  • Honnør 460,-
  • Student 225,-
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

- Mektig med Mørk

Dirigent: Edward Gardner
Solist, cello: Truls Mørk

Når en av verdens fremste cellister, Truls Mørk, spiller med Operaorkestret – er det med Elgars melankolske svanesang og et av Strauss’ monumentale orkesterverk på programmet. Musikken denne kvelden beveger seg fra skyttergravenes dyp til alpefjellenes tinder; Elgars cellokonsert og Strauss’ Alpesymfoni. I spissen for de to storverkene står Operaens kommende musikksjef, Edward Gardner.

Truls Mørk, tar med seg en hjørnestein i cellorepertoaret. Edward Elgars cellokonsert er som et rekviem å regne. I sterk kontrast til hans Pomp and circumstance (1904) var det ingen triumferende militærmarsj Elgar komponerte da England gikk seirende ut av første verdenskrig. Den sorgfulle cellokonserten fortalte om en verden lagt i ruiner – og en kone på dødsleiet.

Men pauker og basuner blir det likevel når over Operaorkesteret gir seg i kast med Richard Strauss’ Alpesymfoni. Richard Strauss er en av våre største orkestratorer, og Alpesymfonien er en musikalsk tour de force gjennom naturens storhet og innvirkning på mennesket. I kjent stil tyr Strauss til de sterkeste virkemidler, som en simulert vind- og tordenmaskin i orkestret, en såkalt Donnermaschine.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement