New Jordal Swingers - 50 år

lør. 28.09
Kl. 20:00
New Jordal swingers

Billettpris

  • Ordinær 630,-
  • Dinner & a show 1265,-
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

New Jordal Swingers markerer 50 år med avskjedsturné og konserter rundt om i landet.

Bandet platedebuterte i 1974 med albumet Hold On! som også gikk inn på listene i Danmark, og som ble starten på flere tiår med plateutgivelser og heftig turnering, særlig i Norge, men også i Danmark. Bandet som mange har kalt «En institusjon i norsk musikkliv» er grundig profilert i Eigil Bergs kritikerroste bok I musikkens tjeneste fra 2023, en bok som allerede er ute i sitt andre opplag.

NJS har for lengst passert 4000 konserter og en halv million solgte plater, og det var Casino Steel som uttalte «Det finnes utkantstrøk i Norge som bare kongen og New Jordal Swingers har besøkt!» Bandet har spilt flere ganger med rockens viktigste stilskapere som Chuck Berry, Scotty Moore, James Burton og D. J. Fontana, og i 2015 ble da også NJS innlemmet i Rock-A-Billy Hall Of Fame i Jackson, Tennessee.

Her hjemme åpnet NJS Oslo Konserthus, Grieghallen i Bergen og Drammenshallen, og det var Dagsavisen som etter NJS’ siste album kunne konstatere at bandet er «den eneste rockegruppa som fortsatt kan konkurrere med Motorpsycho om norgesrekorden for flest studioalbum …»

Blant NJS’ mange originalhits finner vi titler som Railroad Man, Turn On To The Music, Helpless Girl, Free And Easy, Tornerose, Før lyset brenner ned, Speilet og Belfast Cowboy. Mama’s Got The Blues toppet Europatoppen, Rock Machine ble kåret til tidenes Norsktoppfavoritt 23 år etter utgivelsen, og tittellåta til filmsuksessen 1958 ble en av bandets aller største salgssuksesser.

I jubileumsåret har Christer Falck bedt Eigil Berg oppdatere katalogen med ekstra spor for framtidige utgivelser på Falck Records, og også Universal planlegger å oppdatere NJS’ hitsamling digitalt.

Under avskjedsturnéen stiller bandet med blåserrekke og vil gi et tverrsnitt av NJSrepertoaret opp gjennom åra, det hele ispedd en solid dose tradisjonell og klassisk «God gammal rock and roll», en tittel som også føyer seg pent inn rekka med NJS-hits.

Etter nå 50 år i en turbulent bransje kan ingen rokke ved New Jordal Swingers’ posisjon som Norges lengstlevende og sammenhengende aktive rock’n’roll-band, «survivors» i ordets rette forstand.

Ekstern arrangør: Dora 3

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Barn under ett år

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Salkart

Store sal
  • Teleslynge
  • Orkestergrav
  • Rullestol

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement