Jorgen gul
Dros utstilling 1 jorgen sma 6057

NO RULES, BUT FUN

24. mars åpner Jørgen Sellevold sin første separatutstilling, og det er den første utstillingen på DROS.

Jørgen Sellevold er en selvlært kunstner med over 25 års bakgrunn fra graffiti og gatekunst. Han jobber bredt, men som oftest innenfor graffiti/gatekunst og maleri. Men også skulpturelt og innen film og foto.


- I tidlig alder opplevde jeg at gallerier ikke var for meg, det som å gå inn i et rom av tolknings forventninger. Kunsten var mystisk, minimalistisk, hvit og fremmed.


Jørgen fant hjemmet sitt i graffitiens enkle premisser, med fargeeksplosjoner og store formater, men han ville mer.


- Jeg føler at jeg til tider havner mellom to stoler, ikke helt gatekunstner og ikke helt billedkunstner. Men den limbofølelsen har jeg akseptert - og lært meg å bruke som en styrke.


I Jørgen Sellevolds motiver kan man spore en søken mot det etablerte, samtidig som det ligger en aggressiv motstand mot det samme etablerte, det være seg kunstverden eller det komfortable, konforme og tradisjonelle A4 livet i norsk middelklasse.

Under tittelen "No Rules, But Fun" har Jørgen jobbet for å frigjøre streken sin og finne et lekent formspråk. Han ønsker med denne utstillingen å vise ulike deler av denne prosessen, fra tegninger til malerier, der streken er gjennomgående i alle verk, om en, på forskjellige måter og i ulik grad.


Gjennom å etablere noen faste premisser i prosjektet, som alle inneholder stor bruk av uforutsigbarhet, lek, tempo og det å miste kontroll over prosessen, har også ideen om sluttresultatet forandret seg. Som nå, i dette prosjektet, er sluttresultatet definert av tilfeldighetene i prosessen.


Med andre ord graffiti regler..