UNG

Er det DU som sørger for liv på scenen? 
Vi er på jakt etter bookere, markedsførere og teknisk crew til å arrangere konserter for ungdom. Har du en brennende interesse for musikk og teft for å lage bra stemning er det sannsynligvis deg vi leter etter.

Arbeidsoppgaver:
• Booke band
• Markedsføre konserter
• Ha kontroll på økonomien
• Kjøre lyd og lys under arrangementer

Du får delta i workshops som ledes av folk fra bl. a Trondheim Calling og Trondheim Lyd, og vi gir backing og råd gjennom hele prosessen. Du trenger ingen forkunnskaper for å søke, og du velger selv hvilken gruppe du vil være med i.

Høres dette interessant ut? Bruk påmeldingsskjemaet under for å søke.

 http://turl.no/17ef


Siste frist er 5.februar

Vi ser for oss at du er:
• Mellom 15-19 år
• Brennende interessert i musikk og kultur
• Idérik
• Ambisiøs og arbeidsom

Les mer

Norsk Revyfestival 2

Når vi lager revy, lager vi samhold. Kan vi da la være?

Norsk revy er en fantastisk bevegelse, som springer ut av folks lyst til å skape kultur på hjemplassen og gjøre noe morsomt sammen med naboer og kjente. Den norske amatørrevybevegelsen startet i ungdomslagene, fra tiden da vi reiste samfunnshus rundt om i grendene. Å spille revy var en fin måte å treffe andre ungdommer på, man tjente penger til samfunnshuset og sørget for liv og moro i bygda.

Revyen kommer fra en tid der vi ikke hadde mye humor i eteren, og TV ikke var vanlig. Det å få komme sammen, tulle med alvorlige politiske vedtak og henge ut kjentfolk, ble en kjærkommen mulighet for å skape noe sammen på scenen.

Har revyen samme levegrunnlag i dag?

Heldigvis står revytradisjonen i Norge fortsatt sterkt. I både byer og bygder spilles det revy i små samfunnshus, gymsaler og på store kulturhusscener. Undersøkelser i revylagene forteller oss at revyarbeidet er viktig for trivsel, bolyst og bosetting. Revyen er en sosial arena som preges av samhold, og som bidrar til stolthet i hele lokalsamfunnet.

Som i alle lag og foreninger, kan engasjementet også innen et revylag møte på svingninger. I en periode opplever de kanskje stor suksess både kreativt og sosialt, mens de i en annen periode føler at det frivillige arbeidet er et ork på grunn av manglende rekruttering, skrivetørke, ildsjeler som brenner ut og mangel på regikompetanse innad i laget.

Mange har også et vanskelig forhold til begrepet revy. Det finnes dem som hevder at de er for intelligente for revyen. Flere har en oppfatning av at revyen kun er banal humor, billige poeng og amatørmessige innslag.

 

De kunne selvsagt ikke ta mer feil. 

Visste du at de fleste skuespillere vi kjenner i dag, en gang startet sin karriere i lokalrevyen? Og mange av ungdommene vi møter som spiller show, vet ikke at det heter revy . . . Skolerevyen blomstrer, revylagene blomstrer og det spilles revy i hver krik og krok i landet vårt.

Vi vil møtes. Vi vil lage noe sammen. Vi vil ha det gøy og få andre til å le. Norsk revybevegelse er en kreativ og utemmet organisme av folkelig galskap og gladskap. Folk tilbringer timevis med å skrive ut ideer, rive seg i håret, øve, øve, øve, for så å gi lokalsamfunnet en latterfylt premiere tredje juledag.

Selvsagt har vi tid til å drive med revy! Selvsagt er revy noe som bringer oss sammen — både på scenen og blant publikum. Og det skal vi verne om og ta vare på.
 

Les mer

Hjelp, jeg skal på opera!

 Her har du en guide for "dummies" som kanskje kan hjelpe deg litt på vei.

Å gå på opera er egentlig ingen kunst. Men for noen kan terskelen føles høy. Hva skal jeg ha på meg? Hvilke uskrevne regler gjelder? Bør jeg kunne noe om stykket?
Vi som jobber i Olavshallen og i Trondheim Symfoniorkester er opptatt av å senke denne terskelen, og ønsker at folk flest skal oppdage opera og kose seg i storstua Olavshallen – uten bekymringer om koder og formelle toner.

Les mer