Vømmøl Spellmannslag 50 år!

man. 17.03
Kl. 20:00
Vommol NY5

Billettpris

  • Ordinær 630,-
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

Vømmøl Spellmannslag gjenoppstår tidsnok til å feire 50-årsjubileum, og i Trondheim blir det storslagen Vømmøl Spellmannslag jubileumskonsert i Olavshallen (i tillegg blir det en helaftens jubileumsfest på Tapperiet i lag med Vømlingan dagen etter.)

Vømmøl har blitt et begrep og et eget univers, synonymt med fengende folk/rock-viser med en stor gjennomslagskraft og et sterkt engasjement i kampen mot urett og undertrykking, og Vømmøl står like sterkt den dag i dag, 50 år etter.

Vømmøl kommune i Vømmøldalen lever sitt liv i Hans Rotmo sin imaginære verden, og alle unge, middelaldrende og gamle fans lytter og lever seg inn i Vømmøldalen, og i Hans sine levende skildringer. Vømmølsangene er en del av Trøndelags frodige festkultur, og vil aldri gi slipp på den trønderske lytter, ja til og med mange skaptrøndere lytter til Vømmøllåtene. Stadig nye fans kommer til, og det arrangeres Vømmølfester. Mannen bak alle sangene, Hans Rotmo, mener at mye av grunnen til at Vømmøl har overlevd, er den bevisste bruken av humor. Som han selv sier: «Vømmøl gir folk kraft til å kjempe, kjempe med humør.»

Det blir gjenhør med gamle klassikere som Høvlerivisa, Førarkortet, Itjnå som kjem tå seg sjøl, Hammarfossens Brus, Fjøsvisa og mange flere. Men også nye viser fra det nye albumet Vømmøl Kommune som slippes i mai 2024 – alt i velkjent vømmølstil. Det blir lurk, det blir fart og det blir mye godt humør!

Vømmøl var blant landets mest populære band midt på 70-tallet, og gikk til nr. 1 på VG-lista så sent som i 1996, med samlealbumet Vømmølmusikken, som inneholdt bandets mest populære låter fra de tre først platene.

Nå kommer det nytt albumet godt timet til jubileumsfeiring – Vømmøl kommune slippes i mai.

Ekstern arrangør:

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Barn under ett år

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Salkart

Store sal
  • Teleslynge
  • Orkestergrav
  • Rullestol

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement