Ukrainsk klassisk ballett

- Skogens sang, Forest Song

tir. 23.04
Kl. 19:00
Skogens sang
Skogens sang nytt 2
Skogens sang nytt 1
Skogens sang nytt

Billettpris

  • Ordinær 665,-
  • Student 545,-
  • Barn 545,-
  • Gruppe 545,-
  • Dinner & a show 1305,-
Det er pause i arrangementet
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

Grand Kyiv Ballet presenterer nå en av de vakreste ukrainske ballettene, "Skogens sang", i de skandinaviske landene. Danserne ved Grand Kyiv Ballet er kjente for sin dyktighet og raffinerte dansestil, og vil gi deg en sterk opplevelse. De opptrer på teaterscener over hele Europa, Amerika og Australia.

"Skogens sang" er en legendarisk ballett som i over 75 år har vært ukrainsk koreografis store stolthet. Balletten er basert på skuespillet ved samme navn fra 1911 av den ukrainske forfatteren og dramatikeren Lesia Ukrajinka, som forøvrig var sentral i frigjøringskampen mot det russiske tsardømmet. Hun er et nasjonalt kulturelt ikon i Ukraina den dag i dag. I 1936 skrev komponisten Mikhailo Skorulskij vakker musikk til stykket, og balletten ble urframført i 1946 i Kyiv. Musikken har et grunnleggende romantisk aspekt og er full av ukrainsk folklore og musikalske naturbeskrivelser.

Handlingen i stykket er en magisk fortelling om kjærligheten mellom et skogvesen, Mavka, og den unge mannen, Lukash. Samspillet mellom naturens og menneskets verden omhandler både kjærlighet, svik og fortvilelse, og det er umulig for de to å glemme kjærlighetens magiske øyeblikk. Men det er også historien om hvordan skjebnen endres for en person som mister kontakten med naturen og slutter å høre stemmene. Og det er historien om den fryktløse og modige Mavka, som søker fred i sin verden, akkurat som Ukraina i dag kjemper for frihet og fred i sitt land.

Forholdet mellom Mavka og Lukash utvikler seg gradvis og sammenfaller med årstidene. Som i Lesia Ukrajinkas skuespill er våren også i balletten starten på forholdet mellom Lukash og Mavka. Gjennom sommeren blomstrer deres kjærlighet, og er samtidig et bilde på Ukrainas grøde. Høsten er Lukashs svik, han gifter seg med en annen kvinne. Om vinteren dør både Mavka og Lukas, og deres sjeler møtes i evighetens verden.

Balletten er full av mytologiske bilder fra ukrainske eventyr, og Skorulskij har skrevet musikk som er en hyllest til naturen, dyrelivet og den rene kjærligheten som de to hovedpersonene streber etter. Koreografien, med sine mange krevende sprang, piruetter og fantastiske kombinasjoner, gir liv til legender om fortryllede skogsdyr som veves inn i de elegante dansernes magiske bevegelser. Forestillingen er full av små detaljer som er med på å gjøre dette eventyret til virkelighet på scenen for både barn og voksne.

Ekstern arrangør: Grand Kyiv Ballet LLC

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Barn under ett år

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Pause
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Salkart

Store sal
  • Teleslynge
  • Orkestergrav
  • Rullestol

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement