Nøtteknekkeren

man. 11.11
ons. 13.11
Bilde Notteknekk 1
Notteknekk 2 24

Billettpris

  • Ordinær 685,-
  • Barn 545,-
  • Gruppe - minimum 10 bill. 575,-
  • Dinner & a show 1325,-
Det er pause i arrangementet
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

Velkomen til ei magisk førestilling med Grand Kyiv Ballet: Nøtteknekkeren

Bli med på ei uforgløymeleg reise inn i ei verd av draumar, magi og triumf over det vonde. Grand Kyiv Ballet, som består av leiande dansarar frå den prestisjetunge ukrainske balletten, inviterer deg til ei hjartevarmande oppleving som har begeistra publikum på verdas leiande scener dei siste fem åra.

Nøtteknekkeren er ein eineståande ballett av Peter Tsjaikovskij, basert på E.T.A. Hoffmanns tidlause eventyr, med libretto av Marius Petipa. Handlinga snurrar rundt den unge jenta Marie og hennar fortryllande reise gjennom ei eventyrverd. Marius Petipas dyktige bruk av Hoffmanns historie gir liv til hovudrollene Marie og Clara, og tek deg med på ei kjensleladd reise gjennom ein magisk julekveld.

I første akt samlar gjestene seg ved Dr. Stahlbaums hus på julekvelden, og det er her eventyret byrjar. Marie og Fritz, Dr. Stahlbaums born, ventar spent på gåver, og i ei forbløffande introduksjon møter dei gudfaren og dukkemakaren Drosselmeyer, ein trollmann med ei unik evne til å gi leiker liv. Marie får ein nøtteknekkerdukke, og frå dette punktet følgjer vi ei reise som kombinerer verkelegheit og draum.

Handlinga skiftar til Marie si draumeverd, der veggane rører seg, juletreet veks, og leikene vaknar til live. Ein episk kamp mellom nøtteknekkeren og musekongen utfaldar seg, før nøtteknekkeren vert forvandla til ein prins. Andre akt held fram i denne draumeverda, der Marie og prinsen deltek i ei fortryllande feiring under stjernene. Dansane og feiringa tek oss gjennom ulike kulturar og symboliserer sigeren over vondskapen som musekongen representerer. Men snart må Marie vakne frå denne fantastiske draumen og bli gjenforeint med nøtteknekkeren.

Nøtteknekkeren er meir enn berre ei ballett – det er ei forteljing om draumar, sigrar og godskap. Ved å delta i denne førestillinga støttar du ikkje berre ei fantastisk kunstnarleg oppleving, men òg ei viktig sak. Inntektene frå førestillingane vil bidra til oppussing av Ukrainsk Ballet Academy i Kyiv, samt reparasjon av ungdomsbustadene for ballettstudiane. Dette gjer din deltaking til ei meiningsfull investering i framtida til unge talent og ballettkunsten.

Inviter heile familien med på denne eventyrlege reisa! Nøtteknekkeren er tilrådd for publikum frå 5 år og oppover, og med ei speletid på 2 timar inkludert pause, er det ein perfekt måte å skape uforgløymelege minne i jula og vidareføre ånda av godskap og glede.

Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Barn under ett år

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Pause
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Salkart

Store sal
  • Teleslynge
  • Orkestergrav
  • Rullestol

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement