Wardruna

tir. 29.04
Kl. 19:00
Waruna FB event apr 2024 2

Billettpris

  • Ordinær 715,-
Dørene åpner 20 minutter før

Spise litt før konsert?

Velg restaurant

Wardruna returnerer med ny musikk og verdensturné med flere stopp i Norge

Neste vår har publikum muligheten til å oppleve verdensstjernene i Wardruna på hjemmebane i noen av Norges mest ikoniske konsertlokaler; Operaen i Oslo, Olavshallen i Trondheim, Kilden i Kristiansand, Stavanger Konserthus og Grieghallen i Bergen.

Den norske norrøn/folk-gruppen har blitt verdenskjent for sitt musikalske univers, inspirert av eldre nordiske tradisjoner. Gruppa ble startet av komponist Einar Selvik tidlig på 2000-tallet og har siden debutplaten hatt stor suksess på tvers av musikalske sjangre, kulturer og språk. Med mål om å gi en ny stemme til gamle tradisjoner, vever Wardruna på særegent vis gamle nordiske instrumenter og versemål inn i et moderne lydbilde.

De siste årene har bandet levert kritikerroste album som ´Runaljod – gap var Ginnunga´ (2009), ´Runaljod – Yggdrasil (2013), ´Runaljod – Ragnarok´ (2016), ´Skald´ (2018) og ´Kvitravn´(2021).

Singelen «Hertan», det urskandinaviske ordet for hjerte, med tilhørende spektakulær musikkvideo, markerer begynnelsen på en ny epoke for bandet. Singelen utforsker dualiteten rundt våre mange abstrakte ideer rundt hjertet, samt rytmen, flyten og pulsen man kan se, høre og føle i naturen og i alle former for liv. Musikkvideoen ble filmet av den finske regissøren og fotografen Tuukka Koski, som også står bak videoene for «Raido», «Voluspá» og «Grá».

Bandet begir seg ut på en omfattende verdensturné i 2024 og 2025, som blant annet tar turen innom Royal Albert Hall i London og Red Rocs Amphitheatre i Colorado. Heldigvis står også flere fantastiske konserthus i Norges største byer på turnélisten for våren 2025.

Einar Selvik sier om verdensturneen:

"Det er alltid en spesiell følelse å planlegge og lansere en ny turné. Denne gangen kanskje enda mer enn vanlig fordi vi besøker flere deler av verden som vi enda ikke har besøkt med Wardruna. Vi ser virkelig frem til å se igjen kjente fjes og steder med musikken vår, men også til å knytte bånd til publikum i nye land."

«Selv om Wardruna er strålende også på album, er det det definitivt live de, og de særegne og gjerne selvbygde og rekonstruerte instrumentene virkelig får stråle. Lyden og notene er samtidig både fremmede og gjenkjennelige, og visuelt så vakre og imponerende at hverken scenen eller bakteppet trenger noen dekorasjoner.» - Musikknyheter, Sentrum Scene 2022


Praktisk info

Generell info

Sikker kjøpskanal

Tilgjengelighet

Gruppebestillinger og faktura

Barn under ett år

Hvor vil du sitte?

Hva skjer når?

Først Spis på restaurantene
1 time før
Billettluka & barene åpner
20 min før
Dørene åpner
Start
Slutt
Etterpå Mat og drikke
Les mer
23:00 Olavshallen stenger

Salkart

Store sal
  • Teleslynge
  • Orkestergrav
  • Rullestol

Relaterte
arrangement

Ingen relaterte arrangement