Cinemateket

Cinemateket lerret
Cinemateket sal

Et cinematek er for filmen det biblioteket er for bøkene, og museet er for bildene. Det er et sted med hukommelse. Programmet finner du foreløpig her.

CINEMATEKET TRONDHEIM GIR DEG FILMHISTORIEN!


Cinemateket er stedet for filmhistorie og filmkunst. Her vises film fra hele verden og hele filmhistorien, både de store klassikerne, kjente verk og nye filmer av spesiell interesse. Cinemateket samarbeider med flere av byens filmfestivaler, og både Kosmorama og Minimalen Kortfilmfestival har visninger her. Cinemateket har også regelmessig filmvisninger for barn og unge.

Bar Ingmar er Cinematekets serveringssted som tilbyr øl, vin og alkoholfrie varer til våre gjester. Serveringstilbudet gjelder også inne i kinosalen under forestillingene. Obs! Bar Ingmar gjenåpnes for fullt først i februar/mars 2022.

Cinemateket Trondheim er drevet av Stiftelsen Cinemateket i Trondheim, som ble opprettet av Trondheim Filmklubb, Trondheim Kino, Trondheim kommune, NTNU og Kunstakademiet i Trondheim den 29. juli 1993.

UTLEIE OG TJENESTER

Cinematekets kinosal kan leies av bedrifter, organisasjoner og privatpersoner, til filmvisninger, møter, seminarer og andre arrangement. Kinosalen er utrustet for visning av digital kinofilm og 35mm analog film. Salen har 45 sitteplasser, og det kan tilkobles AV-utstyr (pc, mac o.l.) til kinoprojektor og lydanlegg. For pristilbud og tilgjengelighet, ta kontakt med daglig leder Svein Inge Sæther på e-post cinemateket.trondheim @ gmail.com.

Kommende visninger på Cinemateket